21.08.2015  |  Branchenyt

Kraftig vækst i vente for det globale industrirobotmarked

En amerikansk rapport forudser fortsat stor fremgang for det internationale marked for industrirobotter med Sydøstasien som lokomotiv. Dansk virksomhed nævnes blandt de vigtigste aktører.

Industrirobotter er på hastig fremmarch mange steder i verden og fylder mere og mere i specielt fremstillingsvirksomheder i Sydøstasien. Tendensen har været voksende i efterhånden en del år, og ifølge en ny, amerikansk rapport er der ingen udsigt til, at udsigten vender. Tværtimod faktisk, skriver Logistics Management.

Læs også: Robotter buldrer frem i Kina

Analysefirmaet Transparency Market Research (TMR) har nemlig udgivet et studie, der forudser en årlig vækst i det globale industrirobotmarked på 6,2 procent frem til 2020, hvilket vil booste markedets samlede værdi til næsten 300 milliarder kroner.

Ifølge rapporten er det især robotternes indtog hos diverse SMV’er og stigende lønomkostninger, der driver fremgangen for robotmarkedet. Derudover bliver der, specielt den asiatiske Stillehavsregion, investeret store summer i forskning på området, hvilket er med til at skubbe teknologien fremad og gøre den både mere brugbar og økonomisk tilgængelig for netop de små og mellemstore virksomheder.

Læs også: Danske virksomheder misser roboteventyr

En af de virksomheder, rapporten nævner blandt de toneangivende, er danske Universal Robots, der sammen med andre centrale aktører som tyske Kuka og flere japanske selskaber kan se frem til fulde ordrebøger de næste mange år.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere