Kølekædeautomatisering er ved at blive omformet
Kravene til køleopbevaring er komplekse. En høj grad af automatisering er en vigtig ingrediens for succes. Få mere at vide om udfordringerne ved at drive et fryselager, og hvad der gør det unikt.
Øget efterspørgsel har ført til en markant stigning i sortimentet af frosne fødevarer. Denne tendens går hånd i hånd med nye udfordringer for logistikken, som er særligt komplekse, når det kommer til drift af fryselagre til dagligvarehandlen. En høj grad af automatisering er en af de vigtigste succesfaktorer, især i lyset af den nuværende mangel på kvalificeret arbejdskraft. Derudover skal kølekæden vedligeholdes fra start til slut, for at sikre at varens temperatur forbliver optimal.
I dette blogindlæg præsenterer vi, hvad der gør køleautomatisering til noget særligt, samt vores egne koncepter og teknologier. Vi deler også, hvordan vores partner Shufersal implementerer disse strategier for sin e-købmandsforretning.
Kølekædeautomatisering er ved at blive omformet
Fra frossen pizza til fritter og frosne grøntsager; fra fiskepinde til forårsruller og is: Udvalget af frosne fødevarer er steget markant de seneste år, da de er blevet mere og mere populære, og salgstallene fortsætter med at vokse. Også e-købmænd, med deres brede udvalg af varer og bekvemme leveringstjenester til hjemmet, driver væksten her. Men hvad betyder denne tendens for de logistikløsninger, der kører i baggrunden?
Fed logistik til dagligvarehandlen
Automatiserede processer betaler sig inden for alle logistikområder – især når det kommer til at arbejde ved de laveste temperaturer. Manglen på kvalificeret arbejdskraft og den høje fysiske belastning af arbejderne i disse iskolde temperaturer er et tydeligt tegn på stærkt automatiserede processer. Kvantitative faktorer spiller også en rolle i valget af automatisering. Maksimal effektivitet og rentabilitet sammen med ergonomiske arbejdsgange er nøglen til succes i denne sektor. Kun automatiserede processer muliggør de korte leveringstider, der er nødvendige for at sikre, at varerne forbliver på et optimalt niveau af friskhed og kvalitet.
Men hvordan kan automatisering bruges og samtidig bevare kølekæden? Hvordan skal systemerne tilpasses til de laveste temperaturer?
Holder dig rolig på vejen
Vi holder styr på udfordringerne med at vedligeholde komplekse dagligvarekølekæder lige fra starten. Generelt handler det om at opretholde den ideelle temperatur i hver zone. Vi følger vores kunders direktiver, når det kommer til kølekædeløsninger, fordi forskellige lande har forskellige krav til at vedligeholde dem, og ofte er det detaljerne, der betyder noget.
Der er også forskel på løsninger, hvor varer plukkes direkte fra fryseren (under -24 °C / -11 °F) eller varer plukket ved frysertemperaturer over -24 °C / -11 °F.
Det samme gælder transport, hvor der er forskel på aktiv og passiv køling under transport. For e-mad involverer passiv køling automatisk opbevaring og tilføjelse af køleemballage direkte i ordrebeholderen, hvilket sikrer, at kølekæden forbliver intakt, indtil produktet når forbrugeren.
Kølekæde væsentlige: tidsstyring
Derfor skal der køres et sofistikeret, løsningsspecifikt tidsstyringssystem i baggrunden. Vores software klarer opgaven. Alle disse oplysninger er præcist defineret i artiklens stamdata. Naturligvis skal plukkeydelsen være høj. Vores Pick-it-Easy-arbejdsstationer og Pick-it-Easy Robot er ideelle til at få det til at ske for e-købmandsvirksomheder.
Fed teknologi til køleopbevaring
Vores Evo Shuttle udgør hjertet i alle automatiserede processer og kører problemfrit ved alle temperaturer. Det gør ordrebehandlingen hurtig og nem ved at forsyne de tilsluttede arbejdsstationer med varer i den rigtige rækkefølge. Algoritmerne, der arbejder i baggrunden, sikrer en optimal arbejdsbyrde på hver arbejdsstation, hvilket holder plukkeydeevnen høj som et resultat. Det, der gør vores shuttlesystem specielt, er dets kompakte design, og at det hurtigt når frem til produkter i flere dyb opbevaring. Ved at optage mindre plads reducerer det energiomkostningerne, som er særligt høje i kølekædestyring. Derudover bufferer den ordrer og er ideel til alle temperaturzoner i dagligvarehandlen takket være dens højkvalitetskonstruktion.
Hvad gør kølekædelogistik speciel
Arktiske temperaturer stiller særlige krav til vores logistiksystemer og teknologier, så vi tilpasser individuelle komponenter derefter for at sikre, at vores systemer er pålidelige selv ved de koldeste temperaturer. Vi skal muligvis bruge en speciel type tandrem eller et kuldebestandigt smøremiddel, men vores grundlæggende tekniske moduler forbliver de samme. Disse tilpasninger gør vores teknologi også velegnet til køleopbevaring.
Et opfyldelsescenter for hvert temperaturområde
Til vores kunde Shufersal udviklede vi en højautomatiseret, alt-i-én løsning til online dagligvarehandel, der dækker alle de nødvendige temperaturzoner. Dette store centrale opfyldelsescenter (CFC) opfylder op til 7.800 ordrer om dagen. Det er muligt at holde temperaturen stabil og kølekæden intakt, selvom frossen mad ikke plukkes direkte ved -24 °C (-11 °F) i frostvareområdet, som vores samarbejdspartner har valgt at gøre. Det, der gør dette muligt, er dwell time management. Vores software beregner konstant, hvor meget tid hver container kan bruge i en bestemt zone uden at få produkterne til at tø op.
“Løsningen er skræddersyet til os. Dette giver os mulighed for automatisk at plukke ordrer i fødevareindustrien, hvilket er meget kompliceret. Der er mange parametre og mange objekter. Vi har en meget høj bevidsthed om kundeservice med høje forventninger. Løsningen giver os mulighed for at plukke og levere et stort udvalg af varer til vores kunder med nøjagtighed og kvalitet. Kunderne får den service, de er vant til, fra Shufersal.” - Sharon Galatziano, Head of CFC Operation at Shufersal.
Hjertet i vores løsning er Evo Shuttle til alle temperaturzoner, som også fungerer som en ordrebuffer. Den optimale kombination af shuttlesystemet og de tilhørende arbejdsstationer betyder en plukkeydelse på 600 enheder i timen.
Inden de frosne madbeholdere når frem til forsendelsesområdet, dækkes beholderne med isposer. Disse opbevares også i minusgrader i shuttlesystemet. I forsendelsesområdet er containere sekventeret efter ordrer til leveringsrunden. Forbrugerne kan bestille fra en bred vifte af produkter, som omfatter fire forskellige temperaturzoner. I slutningen af processen får de deres madvarer af højeste kvalitet og friskhed lige ved hoveddøren.
“Vores e-handelsløsning fra KNAPP giver os mulighed for at være mindre afhængige af arbejdsstyrken, og vores gennemstrømning er meget højere end tidligere. Ved manuel plukning tager det cirka en time – her udfører vi en ordre på cirka 10 minutter. Det betyder, at vi gennemfører ordrer meget hurtigere, meget mere præcist, og vi kan håndtere et større sortiment end i en almindelig butik.” - Sharon Galatziano Head of CFC Operation at Shufersal