28.02.2019  |  Branchenyt

Kitbox skaber besparelser for montør og bygherre

Indhold fra partner Hvad er dette?

Solar leverer el og belysning til en totalrenovering af over 300 hotelværelser. Varerne leveres i KNX-kodede kitboxe, der passer lige nøjagtigt til hvert enkelt værelse. For montørerne betyder det mere tid. For bygherren betyder det færre udgifter.

Solar fik tilbage ved årsskiftet 2018 til opgave at levere el og belysning til en totalrenovering af over 300 værelser på et hotel i indre København. Her bliver varerne ikke leveret i en container, men derimod i kitboxe, der passer til hvert enkelt værelse.

"Det her projekt er ideelt til kit. Værelser og indhold er nogenlunde ens, og bygherren vidste fra start hvilke materialer, der skulle bruges. Vi leverer en kasse, der indeholder gennemsnittet af de materialer, der skal bruges på værelserne. Hvis der skal bruges noget, der differentierer fra det, så bliver det leveret ved siden af", siger Brian Klingenberg, salgsingeniør hos Solar.

Tommy Sørensen er formand for de ti elektrikere, der arbejder på projektet. Han er ikke i tvivl om, at kitboxene gør deres arbejdsdag nemmere.

"Det er dødhamrende smart. Elektrikerne har alt med inde i værelset af monteringsmaterialer og lamper. Det er en kæmpe hjælp, at de ved, alt er i kassen. På den måde kan de hurtigt få overblik over værelserne, og de slipper også for at bruge tid på at hente varer", siger Tommy Sørensen, formand for elektrikerne, Enco EL.

Tid, fleksibilitet og stort set intet svind
Selvom materialerne i kasserne er ens, er hver kasse unik. Når de er pakket på centrallageret og sendt over til Fastboxcenter Øst, bliver de kodet specielt efter KNX, inden de sendes afsted.

"Der er ligeså mange programmeringer, som der er værelser. Når montørerne er klar til at få kitboxe, så beder de om at få til det pågældende værelse, og så ved de, at produkterne er klar til at blive sat op, fordi de er kodet nøjagtig, som de skal", siger han.

Og for bygherren er der økonomiske fordele. Brian Klingenberg peger på, at der spares penge, fordi der kun leveres det præcise antal kabler og kontakter, der er brug for. 

"Når man køber ind i paller med varer, så har man mange penge liggende, der ikke kan faktureres videre med det samme. Her kommer en kasse, hvor der kun er lige dét, der skal bruges. Det betyder, at der stort set ikke er noget svind på byggepladsen, og returnering er næsten ikke eksisterende", siger han. 

I kasserne er der også materialer fra to andre leverandører, som Solar ikke umiddelbart handler med, men som bliver pakket på lageret sammen med de andre varer. Derved spares der endnu mere tid, plads og ressourcer, fordi Solar styrer logistikken og pakningen.

Projektet forventes færdigt om halvandet år.

Kitbox: brug tiden på projektet – ikke på pakningen

Med Kitbox kan du blive mere fleksibel. Det betyder, at du eksempelvis kan få nogle af dine varer leveret til den specifikke opgave om to uger, mens andre bliver sendt i morgen til en helt anden lokation. Har du flere leverandører, samler vi også gerne det hele hos Solar, og sender det ud til dig i én samlet pakke. På den måde kan antallet af varemodtagelser reduceres, og varerne kan nemt identificeres, så du ikke spilder din tid.
Læs mere her

Mere fra Solar Danmark A/S

Solar Danmark A/S

www.solar.dk

Solar Danmark A/S, er en sourcing- og servicevirksomhed med fokus på kundens behov, inden for bl.a. el, vvs, ventilation, sikring og vedvarende energi. Solar er en af Danmarks førende og mest moderne virksomheder inden for sit felt. Solar Danmark har hovedkontor og centrallager på 45.000 m2 placeret i Vejen, samt 4 kompetencecentre og 10 servicecentre centralt placeret i Danmark. Solars høje…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere