23.06.2016  |  Branchenyt

Kion opkøber Dematic

Lagerlogistikleverandøren Kion har opkøbt konkurrenten Dematic og bliver dermed en af de allerstørste spillere i verden inden for intralogistikløsninger.

Markedet for intern lagertransport og –logistik er på vej til at få en ny storaktør. Den tyske virksomhed Kion Group, der leverer gaffeltrucks, lagerudstyr og relaterede services, og allerede er en af verdens to største på området, er således i færd med at opkøbe konkurrenten Dematic, der har et lignende katalog og har specialiseret sig inden for automation og supply chain-optimering.

Læs også: Amerikansk fond opkøber Scan Global Logistics

Opkøbet vil skabe en global leverandør med næsten 30.000 ansatte, indtægter for omkring 50 mia. kr. i kalenderåret 2015 og et stærkt netværk, og dermed en af de allerstørste aktører på verdensplan inden for intra- og lagerlogistikløsninger. Ifølge Dematic har handlen en værdi på ca. 2,1 mia. dollars (knap 14 mia. kr.).

Dematic er det seneste – og største – opkøb for Kion Group, og forventningen er, at handlen vil kreere positive synergieffekter gennem sammensmeltningen af de to virksomheders stærke markedspositioner. Dematic, hvis historie går næsten 200 år tilbage i tiden, står således stærkt på automationsmarkedet i USA og Europa, mens Kions servicenetværk og image Europa, Kina og Brasilien kan styrke den nye konstruktion i disse områder.

”Med opkøbet af Dematic ændrer vi markant på, hvad Kion er og gør, når det kommer til at skabe yderligere profitabel vækst i en hurtigt skiftende industri og digitaliseret verden. Vi bliver en unik leverandør af produkter, services og løsninger med stor styrke i forhold til at hjælpe alle typer kunder med deres udvikling i retning af Industri 4.0 og Intralogistik 4.0”, siger CEO for Kion Group, Gordon Riske.

Læs også: Amazon overvejer opkøb af logistikteknologi

Handlen skal nu godkendes af de relevante amerikanske myndigheder, hvorefter man regner med, at den bliver lukket i fjerde kvartal af 2016. Dematic vil herefter blive integreret ind i Kion Group, der også omfatter brands som Linde, STILL, Fenwick, Baoli og Voltas, som en selvstændig enhed, der også kommer til at omfatte to af gruppens andre, nylige opkøb, Egemin Automation og Retrotech, under samlet ledelse af Dematics nuværende CEO, svenske Ulf Henriksson.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere