30.11.2022 | Branchenyt
Karrieremuligheder i industrien skal synliggøres
Lokale gymnasielærere mødtes med repræsentanter fra 11 midt- og vestjyske industri- og produktionsvirksomheder for at blive klogere på, hvordan de kan bruge dem i den daglige undervisning.
Lokale gymnasielærere mødtes med repræsentanter fra 11 Midt- og Vestjyske industri- og produktionsvirksomheder for at blive klogere på, hvordan de kan bruge dem i den daglige undervisning. Foto: Business Region Midtvest.
Business Region MidtVest står bag projektet STEM på industrien, som har til formål at synliggøre overfor gymnasie- og HF elever, hvilke gode karrieremuligheder der findes i de lokale industrivirksomheder. Et af redskaberne er at inddrage lærerne på gymnasier og ungdomsuddannelserne, så de fremover sætter yderligere fokus på at flytte undervisningen ud i virksomhederne.
Business Region MidtVest havde derfor inviteret gymnasie- og HF undervisere og uddannelsesledere fra syv midt- og vestjyske kommuner på besøg på konferencecentret Laugesens Have i Videbæk til at mødes med 11 virksomheder og fire videregående uddannelsesinstitutioner.
Læs også: Manglen på arbejdskraft i industrien når nye højder
Formålet var at skaffe kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder, som i mange år har kæmpet med rekruttering. Kort sagt skal eleverne gennem undervisningsforløb på ungdomsuddannelserne få øjnene op for, hvor gode karrieremuligheder der er i Midt- og Vestjylland.
”Det var en virkelig god dag, hvor mange broer blev bygget og mange så helt nye og spændende muligheder efter snakken mellem virksomheder og uddannelsesinstitutionerne. Der mærkes en kæmpe opbakning fra alle parter for at samarbejde om at løfte rekrutteringsudfordringerne her i Midt- og Vestjylland”, siger Pernille Maj Svendsen, projektleder hos Business Region MidtVest.
Unge skal møde professionelle aktører
Et af de deltagende gymnasier var Holstebro Gymnasium og HF. Her fortæller, Ane Charlotte Skou Sølvsten, netværkskoordinator på Holstebro Gymnasium og HF om baggrunden for deres deltagelse.
”På Holstebro Gymnasium og HF er vi i gang med en proces, der helt generelt set skal lede frem til et mere kontinuerligt samarbejde med forskellige eksterne aktører, herunder virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Målet er, at alle elever på Holstebro Gymnasium og HF i løbet af deres uddannelsesforløb skal møde professionelle aktører i tilknytning til både korte oplevelser og længere undervisningsforløb, hvor det relationelle samarbejde spiller en konkret rolle. Karrierelæring er et vigtigt delmål i denne proces, ligesom anvendelsesorientering, variation af undervisning og ønsket om lokal forankring”.
- PiB
Strategi & ledelse

Krav til bæredygtighedsrapportering stiger
Fremover vil virksomheder være forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde. Rapporteringen skal skabe gennemsigtighed på markedet inden for områderne ”Environment”, ”Social” og ”Governance”, også benævnt ”ESG”.
Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder
ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.
E-handel

Lagerkapacitet og fragtpriser udfordrer e-handlen
Virksomheder med e-handel bevarer fortsat optimismen i et svært år. 2 ud 3 butikker forventer at sende dobbelt så mange pakker om tre år i forhold til 2022. Det er et år, der på logistiksiden er præget af udfordringer med fragtpriser og lagerkapacitet for alle netbutikker.
Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige
For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.
Strategi & ledelse

Bæredygtighedsmodenhed er i stejl stigning
Flere og flere virksomheder har i dag en mere moden strategi for at indarbejde bæredygtighed i deres forretningsprocesser. Det viser en ny SAP Insights-rapport, der undersøger, hvordan motivationen og barriererne for at indføre bæredygtighed i erhvervslivet har udviklet sig over tid.
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.