03.10.2016  |  Branchenyt

Kalundborg Havn får nyt havneområde

Kalundborg Havn vil realisere sine vækstvisioner med opførelsen af 330.000 kvadratmeter nyt havneområde.

Kalundborg havn har fået lånegaranti fra kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune og dermed grønt lys til opførelsen af det 330.000 kvadratmeter store havneområde, Ny Vesthavn. Havneudvidelsen skal skabe plads til mere vækst – både gennem udvidelse af eksisterende aktiviteter og gennem tilflytningen af nye.

OM NY VESTHAVN

  • Ny Vesthavn kommer i første omgang til at brede sig over 330.000 kvadratmeter på sydsiden af Kalundborg Havn vest for Asnæsværket. Kajen bliver 500 meter lang og vanddybden 15 meter.
  • 60.000 kvadratmeter vil gå til kajer, vej, parkering mv., mens de resterende cirka 270.000 kvadratmeter skal bruges til udlejning til havnebrugende industri.
  • En del af planen er at flytte containerterminalen fra det nuværende havneområde til Ny Vesthavn.
  • Projekt Ny Vesthavn er godkendt af diverse myndigheder og miljøinstanser.

Kilde: Kalundborg Havn. 

”Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads til, at nye havnebrugende virksomheder kan etablere sig. For at indfri havnens udviklings- og vækstpotentiale opruster vi nu med nogle flere kvadratmeter, så havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen”, siger direktør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen.

Havnens bestyrelse bakker op om udvidelsen og kalder det en vigtig investering i fremtiden:

”Vi har i mange år kæmpet for at forbedre infrastrukturen til og fra Kalundborg, og den investering kommer kun, hvis vi vækster og øger bosætningen. På Kalundborg Havn vil vi gerne fortsætte med at bidrage til vækst og flere arbejdspladser, men det kræver forbedrede vilkår i form af mere plads, og derfor har vi valgt at udvide med Ny Vesthavn”, siger Kalundborg Havns bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen.  

Læs også: Mærsk vil vokse gennem opkøb

Kalundborg Havn begynder at arbejde på havneudvidelsen til sommer næste år. Ny Vesthavn forventes at stå klar til efteråret 2018.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere