11.09.2015  |  Branchenyt

Køge Havn i spil til fremtidig containerterminal

Køge Havn er i spil som ny containerterminal, når den nuværende i Nordhavn inden for få år skal flyttes.

Den nuværende containerterminal i Københavns Nordhavn skal flyttes, og dermed skal der bygges en ny. Derfor håber de i Køge Havn, at terminalen opføres der.

Læs også: Køges havneområde udbygges for en milliard

Det er Copenhagen Malmö Port AB’s (CMP) udflytning fra Nordhavn, der sætter spot på Køge Havn, som den nye containerhavn for hovedstadsområdet. Og Køge Havn har selv rettet henvendelse efter havnen bliver udbygget med et større logistikcenter, der er Danmarks hurtigst voksende. 

Og hos CMP er de åbne over for Køge Havn som kommende beliggenhed. Det fortæller Johan Röstin, adm. direktør for CMP.

”Det er af afgørende betydning for os, at den fremtidige placering af containerterminalen fortsat giver de bedste betingelser for at betjene vores område og kunder. Køge Havn er med sin centrale placering, gode havneforhold og infrastruktur et interessant alternativ til terminalens nuværende beliggenhed i Nordhavn”, siger han.

Derfor er det første spadestik til et samarbejde også taget.

”Vi har sammen med Køge Havn indgået et 'letter of intent' om at undersøge muligheden for at placere en containerhavn i Køge Havn med CMP som lejer og operatør”, siger Johan Röstin og forklarer, at det også handler om Køges geografiske placering.

Læs også: Priser for containerudstyr styrtdykker

”Når vi så samtidig ved, at omkring 80 procent af de containere, der i dag håndteres på containerterminalen i Nordhavn i København, starter eller slutter deres rejse syd for København, så er det selvfølgelig naturligt at kigge på en alternativ og mere logisk placering”, siger Thomas Elm Kampmann, havnedirektør i Køge Havn.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere