07.08.2019  |  Branchenyt

Installation af rørpost skal spare tid og øge effektiviteten

Patienterne på Rigshospitalet, Regionshospitalet i Randers og DNV-Gødstrup kan se frem til hurtigere svar på blodprøver, når arbejdet med udvidelse og installation af rørpostanlæg står færdigt. Derudover sparer sygehusene mandskabstimer samtidig med at effektiviteten øges.

På Rigshospitalet har man besluttet, at tiden nu er inde til at udfase det sidste af det gamle rørpostsystem i stålrør, der har eksisteret på hospitalet siden 1960’erne.

Læs også: Top 20 leverandører af systemer til materialehåndtering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Allerede for nogle år siden startede man udskiftningen af det gamle utidssvarende anlæg til et nyt Swissloganlæg – en udskiftning, som altså nu er kommet til sidste del. Samtidig bliver systemet udvidet med yderligere 28 stationer, hvoraf de 21 er i en nybygning.

Det er Swisslog Healthcare Solutions, der leverer de nye rørpostsystemer til Rigshospitalet samt Regionshospitalet i Randers og DNV-Gødstrup. I Randers står Intego for at installere en ny sende- og modtagestation i afdelingen for blodprøvetagning samt en ny automatisk station i laboratoriet. Blodprøverne kan derved transporteres direkte til analyse og undgår at skulle igennem flere hænder.

”Den store udfordring har været at få plads til de store rør både på de to eksisterende lokationer såvel som i Gødstrup.  Rørene er Ø160 mm og Ø110 mm, og meget stive, samtidig med svingene har en bøjningsradius på 80 cm, hvilket gør det besværligt at dreje dem ind på plads over eksisterende lofter”, siger projektleder hos Intego, Bjarne Lander.

Markant besparelse af mandskabstimer
På Regionshospitalet i Randers kræver det en mand i timen at transportere blodprøverne fra blodprøveafdelingen og akutafdelingen til laboratoriet. Det kræver hver gang en gåtur igennem to bygninger og fire etager op.

Med det nye rørpostsystem tager det halvandet minut for blodprøverne at nå til analyseenheden. Systemet tillader derfor ikke blot mere udnyttelse af eksisterende ressourcer, men øger også effektiviteten.

“Installationen af rørposter på de forskellige hospitaler vækker udelukkende begejstring, eftersom de ikke forårsager nedskæringer på personale, men muliggør at udnytte varme hænder bedre, som helst skal bruges til patienterne, frem for at bruge tid på at transportere blodprøver, medicin og andre småting fra a til b”, siger Thomas Larsen, Area Director Sales Nordics fra Swisslog Healthcare Solutions.

Læs også: Swisslog overtager dele af Grenzebach Automation

Alle Swisslogs systemer bliver gennemtestet inden brug for at sikre blodprøverne ikke tager skade, når de føres igennem rørene. Ved test måles på tyngdekraft, hastighed, temperatur og svinggrad.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere