Industri 4.0, automation, robotter og meget andet venter i Herning

hi Tech & Industry Scandinavia 2019 starter i Herning i dag, i år med fokus på automation, robotter, Industri 4.0, den smarte virksomhed, 3D-teknologi og meget andet. Intern logistik har sin egen hal, og så skal der også uddeles en ny bæredygtighedspris.

Sammen med Center For Industri løfter hi på årets messe fokusset på 3D-teknologi til nye højder. Foto: Lars Møller/MCH.

01.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Fra d. 1. til den 3. oktober danner Messecenter Herning for 55. gang rammen om hi Tech & Industry Scandinavia – eller bare hi-messen – og traditionen tro bliver de mange midtjyske kvadratmeter fyldt med teknologi, maskiner og løsninger i lange baner.

Årets temaer spænder bredt over emner som Industri 4.0, 3D-teknologi, automation og robotter, ligesom programmet byder på anerkendte keynote speakere og prestigefyldte prisuddelinger, der supplerer den vidtstrakte fremvisning af maskineri og løsninger.

Industri 4.0 er et af de emner, der ikke er til at komme uden om, mener Søren Peter Johansen, som er sekretariatsleder i DIRA - Dansk Robot Netværk, der er blandt messens samarbejdspartnere. Elementer fra Industri 4.0-konceptet implementeres af flere og flere virksomheder i Danmark, og Danmark står godt placeret internationalt i den industrielle digitalisering, vurderer han. Det er godt for vores konkurrenceevne.

”For det første betyder automation en erstatning af mennesker som arbejdskraft med maskiner. Sådan er det. Lønniveauet er højt i Danmark, så det er ganske enkelt en god forretning at øge automationsgraden. Et andet argument er skalering. Det er meget nemmere at opskalere en automatisk produktion. Det kan være dyrt at oplære nye folk til at løse en opgave, hvorimod man forholdsvis enkelt kan kopiere produktionslinjer”, pointerer Søren Peter Johansen.

Robotter var også en stor del af hi-messen i 2017. I år får de endnu mere opmærksomhed. Foto: Lars Møller/MCH.

Stribevis af robotter
Industri 4-0-virksomhederne vil være at finde under temaet Automation og robotter, der breder sig over fire haller (E, G, L og M), hvor de førende virksomheder på området vil præsentere en række nyheder, herunder alt fra komponenter og komplette løsninger til nye teknologier.

I de samme haller kan man som besøgende også finde stribevis af robotter, der ligesom det er tilfældet i industrien herhjemme også har øget sin tilstedeværelse på hi-messen. Ifølge DIRA er det samlede antal installerede industrirobotter pr. år i Danmark steget fra 288 enheder i 2003 til 774 enheder i 2017. Det svarer til en stigning på knap 169 procent. 

”I Danmark er vi rigtig godt med målt på antal robotter. Hvis man ser bort fra auto- og elektronikbranchen, som vi stort set ikke har i Danmark, er vi faktisk i top tre i verden målt på antallet af robotter pr. industrimedarbejder”, forklarer Søren Peter Johansen.

På messen første dag, tirsdag, vil DIRA være vært for et alsidigt konferenceprogram ved arrangementet Production Denmark i Hal K. Onsdag overtager innovationsnetværket RoboCluster værtsrollen, mens området torsdag dedikeres til 3D-teknologi.

Masser af muligheder for 3D
På 3D-fronten sætter hi-messen nemlig alle sejl til i år og er gået sammen med Center For Industri (CFI) om at etablere et event med fokus på netop 3D-teknologien og dens produktgrupper, og hvor de besøgende kan få et indblik i teknologiens nye produktionsmæssige muligheder.

Udstillerne i 3D TECH spreder sig over Hal K og kommer til at dække teknologien bredt på forskellige produktområder, bl.a. printere, scanning og opmåling, ligesom programmet byder på en række oplæg med fokus på AM/3DP/3D-teknologi. 

Automationsløsninger vil igen i år have en central plads på messen. Foto: Lars Møller/MCH.

Intern logistik, underleverandører og en ny pris
Et af de områder, der får sin egen hal (hal H og en mindre del af hal L) på årets messe, er intern logistik. Her er der fokus på flow og samspil mellem processer, maskiner, data og mennesker, og på det digitale lag, der er dukket op i forsyningskæden, og som er i fuld gang med at revolutionere mulighederne for at skabe en effektiv logistik.

Virksomheder fokuserer i stigende grad på kernekompetencer, og flere outsourcer processer, komponenter og ydelser til underleverandører, der kan levere bedre og billigere. Derfor vil hallerne J og K blive fyldt op af underleverandører, som vil udstille alt fra produkter og delkomponenter over råvarer og halvfabrikata til jern, aluminium, metaller og plast.

Endelig bliver der også uddelt en ny pris på årets messe i form af hi Sustainable Development Award, der tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Læs mere om prisen og de fem nominerede her.

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

ESG i praksis – bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus

21.02.2025SCM.dk

Salg/marketing og supply chain finder melodien

20.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Sustainability reporting from the soil of Iceland

19.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Nye muligheder med nye krav og standarder

18.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

17.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

17.02.2025Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club 2025

14.02.2025SCM.dk

Truslen om globalt toldkaos ryster forsyningskæder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online