hi-messen sætter fokus på bæredygtighed med ny pris

Med udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling lancerer hi Tech & Industry Scandinavia prisen "hi Sustainable Development Award". Fem virksomheder er nomineret.

Her er det et billede fra fødevareområdet på 2017-udgaven af hi-messen. Foto: Lars Møller/MCH.

01.10.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Kriterier for hi Sustainable Development Award

Juryen har lagt vægt på, hvordan udstillernes produkt, løsning eller service udmærker sig indenfor følgende tre kriterier: 

  1. Positiv påvirkning (vægter 50 procent i jurypanelets vurdering)
  2. Potentiale for opskalering (vægter 30 procent i jurypanelets vurdering)
  3. Teknologisk innovation (vægter 20 procent i jurypanelets vurdering)

Bæredygtighed og klima er kommet højt på dagsordenen i samfund og erhvervsliv, og det med god grund. Nu indstifter hi-messen i MCH Messecenter Herning en ny pris, hi Sustainable Development Award. Det sker for at hædre de flere end 700 udstillere og deres bidrag til en bedre verden.

”Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for både mennesker, dyr, miljø og klima. På hi-messen ønsker vi at sætte fokus på verdensmålene ved at hædre og fremhæve de udstillere, der gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling i deres virksomhed”, siger projektchef i MCH Mona Jakobsen.

Tænk i bæredygtighed
Prisen er et forsøg på at sætte en proces i gang og at få branchen til at tænke i bæredygtighed, fortæller formand for hi-komiteen Jørgen Stenberg, som er CEO ved Hans Følsgaard A/S.

”Det er et spændende initiativ. Vi vil gerne tænke i bæredygtighed, og awarden kan sætte nogle ting i gang, så industrien begynder at arbejde mere med det. I virkeligheden er det forbrugerne, der bestemmer - hvis de efterspørger bedre bæredygtighed i produktionen, må industrien følge med. Men vi vil gerne være med til at starte den proces”, siger han.

Juryen bag hi Sustainable Development Award

Juryen består af et bredt udsnit af eksperter fra erhvervslivet og forskningsmiljøet med indsigt og viden om bæredygtig omstilling:

  • Line Gry Knudsen, phd. og acting director of education, Climate KIC
  • Nette Kirkegaard, rådgiver og direktør, RETHINK Sustainability Consultancy
  • Søren-Peter Johansen, faglig leder, Teknologisk Institut og medlem af hi’s messekomite
  • Eva Harpøth Skjoldborg, bæredygtighedsrådgiver og redaktør på CSR.DK
  • Thomas Damkjær Pedersen, formand Ingeniørforeningen IDA
  • Malene Thiele, CSR-chef, Dansk Erhverv

De fem nominerede til prisen er:

  • R&D Engineering for udviklingen af et græsprotein, som på sigt kan bidrage til, at efterspørgslen på soja falder.
  • Bio-Circle Surface Technology for udviklingen af en rensevæske indeholdende intelligente mikroorganismer, som kan erstatte farlige opløsningsmidler.
  • Chr. Hansen for udviklingen af bakterier, der kan forlænge holdbarheden i yoghurt og dermed mindske madspild.
  • Innospexion for udviklingen af en røntgenbaseret sorteringsteknologi til affald.
  • Visblue for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskudsenergi udvundet fra sol og vind.

Vinderen modtager en præmie på 50.000 kroner, og offentliggørelsen sker på åbningsdagen for hi-messen, som afholdes i MCH Messecenter Herning d. 1.-3. oktober. Læs mere her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Når gaffeltrucken koster mere end den giver

Consafe Logistics

Sponseret

[Webinar] Smarter warehouse automation – lessons from a global retailer

Relateret indhold

17.11.2025Brother Nordic A/S

Sponseret

Linerless labels: Fremtidens fleksible løsning

14.11.2025SCM.dk

Ørsted når målet: 98 procent lavere CO2-udledning

14.11.2025SCM.dk

Organisationer jubler over europæisk regelforenkling

14.11.2025SCANLOX ApS

Sponseret

To gode dage med besøg fra AGILOX

14.11.2025SCM.dk

Regler spænder ben for dem, der vil skabe mere natur

13.11.2025SCM.dk

Tidligere forsvarschef Peter Bartram indtræder i Baso Groups bestyrelse

13.11.2025Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mindre spildtid – mere samarbejde: Sådan har MENY Hillerød forbedret effektiviteten

12.11.2025SCM.dk

Verden halter langt bagefter historiske klimamål

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold til ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Global AGV
Messe
Kom til Automationsdag hos BILA A/S

Inspiration, networking og hands-on demoer - Kom med d. 19. november 🚀

Dato

19.11.2025

Tid

09:00

Sted

BILA A/S, Industrivej 8, 7900 Nykøbing Mors

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til standarden DS 21001:2025 - Ledelsessystemer for jernbanesikkerhed

Standarden DS 21001 for jernbanesikkerhed er blevet opdateret og udkommer nu i en 2025-version. På dette 1-dagskursus præsenteres den nye standard og de væsentligste forskelle til versionen fra 2020

Dato

20.11.2025

Sted

Banedanmark, Lumbyesvej 34, 7000 Fredericia

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27002:2022 Foundation - Certificeret af PECB

Vores ISO/IEC 27002 Foundation giver dig det nødvendige overblik over de nye sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af informationer. Kurset afvikles som fysisk klasseundervisning og giver adgang til at tage online-eksamen og opnå den tilhørende ISO/IEC 27002 Foundation certificering hos PECB.

Dato

20.11.2025

Sted

København Ø

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2025 - Lead Auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia