01.10.2019  |  Branchenyt

hi-messen sætter fokus på bæredygtighed med ny pris

Med udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling lancerer hi Tech & Industry Scandinavia prisen "hi Sustainable Development Award". Fem virksomheder er nomineret.

Kriterier for hi Sustainable Development Award

Juryen har lagt vægt på, hvordan udstillernes produkt, løsning eller service udmærker sig indenfor følgende tre kriterier: 

 1. Positiv påvirkning (vægter 50 procent i jurypanelets vurdering)
 2. Potentiale for opskalering (vægter 30 procent i jurypanelets vurdering)
 3. Teknologisk innovation (vægter 20 procent i jurypanelets vurdering)

Bæredygtighed og klima er kommet højt på dagsordenen i samfund og erhvervsliv, og det med god grund. Nu indstifter hi-messen i MCH Messecenter Herning en ny pris, hi Sustainable Development Award. Det sker for at hædre de flere end 700 udstillere og deres bidrag til en bedre verden.

”Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for både mennesker, dyr, miljø og klima. På hi-messen ønsker vi at sætte fokus på verdensmålene ved at hædre og fremhæve de udstillere, der gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling i deres virksomhed”, siger projektchef i MCH Mona Jakobsen.

Tænk i bæredygtighed
Prisen er et forsøg på at sætte en proces i gang og at få branchen til at tænke i bæredygtighed, fortæller formand for hi-komiteen Jørgen Stenberg, som er CEO ved Hans Følsgaard A/S.

”Det er et spændende initiativ. Vi vil gerne tænke i bæredygtighed, og awarden kan sætte nogle ting i gang, så industrien begynder at arbejde mere med det. I virkeligheden er det forbrugerne, der bestemmer - hvis de efterspørger bedre bæredygtighed i produktionen, må industrien følge med. Men vi vil gerne være med til at starte den proces”, siger han.

Juryen bag hi Sustainable Development Award

Juryen består af et bredt udsnit af eksperter fra erhvervslivet og forskningsmiljøet med indsigt og viden om bæredygtig omstilling:

 • Line Gry Knudsen, phd. og acting director of education, Climate KIC
 • Nette Kirkegaard, rådgiver og direktør, RETHINK Sustainability Consultancy
 • Søren-Peter Johansen, faglig leder, Teknologisk Institut og medlem af hi’s messekomite
 • Eva Harpøth Skjoldborg, bæredygtighedsrådgiver og redaktør på CSR.DK
 • Thomas Damkjær Pedersen, formand Ingeniørforeningen IDA
 • Malene Thiele, CSR-chef, Dansk Erhverv

De fem nominerede til prisen er:

 • R&D Engineering for udviklingen af et græsprotein, som på sigt kan bidrage til, at efterspørgslen på soja falder.
 • Bio-Circle Surface Technology for udviklingen af en rensevæske indeholdende intelligente mikroorganismer, som kan erstatte farlige opløsningsmidler.
 • Chr. Hansen for udviklingen af bakterier, der kan forlænge holdbarheden i yoghurt og dermed mindske madspild.
 • Innospexion for udviklingen af en røntgenbaseret sorteringsteknologi til affald.
 • Visblue for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskudsenergi udvundet fra sol og vind.

Vinderen modtager en præmie på 50.000 kroner, og offentliggørelsen sker på åbningsdagen for hi-messen, som afholdes i MCH Messecenter Herning d. 1.-3. oktober. Læs mere her.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: hi Tech & Industry Scandinavia 2019

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere