02.09.2015  |  Lager & distribution

Indien vil spore øl- og spiritusleverancer med GPS

Et voksende svind undervejs i forsyningskæderne har fået regeringen i en indisk delstat til at sætte gang i at installere GPS-sporingsenheder i de lastbiler, der leverer alkohol til de statslige salgssteder.

Øl, vin og spiritus er eftertragtede produkter over det meste af verden, og således også i den indiske delstat Andhra Pradesh i den sydøstlige del af landet. Faktisk i en grad, så de lokale myndigheder i staten i mange år har kæmpet mod et stort svind undervejs i forsyningen af de attråede dråber.

Læs også: Indien investerer massivt i infrastruktur

For at komme svindet til livs har delstatsminister N. Chandrababu Naidu derfor beordret sine embedsmænd til igangsætte et projekt, der skal bane vejen for at få installeret GPS-sporingsenheder i de lastbiler og lign, der står for leverancerne til de statslige udsalgssteder, skriver The Hindu.

Via GPS-enhederne vil myndighederne kunne spore alle forsendelser af alkohol i regionen, hvilket meget gerne skulle sætte en prop i lækagen og gøre forsyningskæderne mere effektive og nemmere at kontrollere for såvel stat som butiksejere.

Læs også: GPS-løsning sikrer fly til tiden

Ambitionen er, at systemet skal være ’strømlignet’ inden for to måneder, og ud over installationen af GPS-enhederne skal myndighederne også arbejde på at integrere data fra systemet, så det kan levere både salgstal og information om beholdninger på lagre og destillerier samt i butikker på daglig basis.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere