18.10.2021  |  Produktion

IEA: Det går for langsomt med at male verden grøn

Investeringerne i ren energi og infrastruktur skal mere end tredobles i de næste 10 år, hvis verden skal på ret klimakurs. Det konstaterer Det Internationale Energiagentur.

Hovedproblemet i forhold til den grønne omstilling er, at den ikke går hurtigt nok til at bremse de globale klimaforandringer. Det konkluderer Det Internationale Energiagentur i sit årlige hovedværk 'World Energy Outlook'.

”Verdens enormt opløftende momentum inden for ren energi møder stædig konkurrence fra fossile brændsler i vores energisystemer. Regeringerne er nødt til at løse dette på COP26 ved at sende et signal, der ikke er til at misforstå, om at de er villige til at skalere fremtidens rene og robuste energiteknologier op”, siger Executive Director, Fatih Birol, der kalder udgaven af World Energy Outlook for en ’håndbog’ til statslederne, når de om kort tid mødes i Glasgow.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fatih påpeger, at de klimaløfter, der er afgivet indtil nu, kun skaber 20 procent af de CO2-reduktioner, der er nødvendige i 2030 til at sætte kurs mod netto-nuludledninger i verden i 2050.

”At nå det kræver, at investeringerne i ren energi og infrastruktur bliver mere end tredoblet i de næste 10 år”, siger Fatih Birol.

Dansk Energi enig

Dansk Energis administrerende direktør kalder IEA’s budskab for klart og tydeligt og er enig i, at der er brug for mere global beslutningskraft.

”Vi skal ikke vente på miraklet. Vi skal handle”, konstaterer Lars Aagaard på Twitter.

-CH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere