13.09.2021  |  SCM 4.0

Hver fjerde virksomhed bruger kunstig intelligens

Danske virksomheder har kunstig intelligens til sig i sådan en grad at 24 procent nu anvender en form for AI. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Kunstig intelligens anvendes i 2021 af over 4.000 danske virksomheder med minimum ti ansatte svarende til 24 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistisk.

Det er en markant stigning fra 2019 og 2020, hvor henholdsvis 6 procent og 11 procent af danske virksomheder benyttede teknologien.

Samtidig viser tallene, at jo større virksomheden er, jo mere udbredt er anvendelsen af kunstig intelligens. To ud af tre virksomheder med over 250 ansatte benytter mindst én type teknologi baseret på kunstig intelligens i 2021. Den tilsvarende andel er 20 procent blandt virksomheder med 10-49 ansatte. 

Læs også: Nu printer igus kunstig intelligens ind i deres komponenter

Hvilken form for kunstig intelligens, der bliver brugt mest, varierer på baggrund af brancher, men automatisering af arbejdsgange gennem eksempelvis softwarerobotter er den hyppigst brugte teknologi for alle brancher. Derudover er autonome robotter særligt populære inden for industrien.

Branchen med det største brug af kunstig intelligens er information og kommunikation med 55 efterfulgt af erhvervsservice og industri. Anvendelsen var mindst i bygge og anlæg.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere