25.07.2022  |  Sourcing

Højvækstvirksomheder topper også i at skabe nye jobs

Mellem 2017 og 2020 er antallet er nye jobs skabt af højvirksomheden sprunget i vejret. Samtidig er antallet af højvirksomheder faldet, hvilket betyder, at hver virksomhed i gennemsnit skaber flere jobs end før.

Nye højvækstvirksomheder skabte i perioden 2017 til 2020 ny beskæftigelse svarende til 4.332 årsværk. Det var det højeste antal skabte jobs i de seneste ti vækstperioder, og også det højeste siden finanskrisen i 2008.

Der var i alt 219 nye højvækstvirksomheder i perioden, hvilket er et fald i forhold til de sidste to vækstperioder. Faldet i antal nye højvækstvirksomheder, kombineret med det rekordhøje antal skabte jobs, medførte den højeste gennemsnitlige jobskabelse pr. virksomhed (19,8 job) siden 2011.

Læs også: Dansk industri er kommet bedre igennem pandemien end vores nabolandes

De 115 nye højvækstvirksomheder i Region Hovedstaden stod med 2.385 årsværk for 55 procent af den samlede jobskabelse i de nye højvækstvirksomheder. Målt på årsværk pr. virksomhed var det højvækstvirksomhederne i Region Syddanmark, der genererede mest beskæftigelse, idet 30 virksomheder skabte 630 årsværk, svarende til 21 fuldtidsjobs pr. virksomhed.

Færrest job pr. virksomhed blev skabt i Region Sjælland, hvor de 18 nye højvækstvirksomheder i gennemsnit skabte 17 årsværk pr. virksomhed.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere