Greater Copenhagen vil have gang i den faste HH-forbindelse

Der skal gang i arbejdet med at forberede en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, mener Greater Copenhagen, der peger på at Øresundsbro Konsortiet bør udarbejde et forslag.

I dag står færgerne for transporten mellem Helsingør og Helsingborg, men står det til Greater Copenhagen skal der gang i arbejdet med at forbedrede en fast forbindelse over (eller snarere under) Øresund, hvilket vil gavne økonomien i regionen..

19.05.2017

SCM.dk

En fast forbindelse, hvad enten det er en tunnel eller en bro, mellem Helsingør og Helsingborg, vil styrke den økonomiske vækst og udviklingen i Øresundsregionen. Derfor skal der sættes skub i arbejdet med at forberede den nye forbindelse, og det kan kun gå få langsomt.

Læs også: Femern-forbindelse vedtaget - DI jubler

Det mener organisationen Greater Copenhagen, der derfor har skrevet et åbent brev til den svenske infrastrukturminister Anna Johansson og hendes danske kollega, transportminister Ole Birk Olesen (LA).

I brevet peger Greater Copenhagen på, at Øresundsbro Konsortiet bør udarbejde et færdigt forslag til en fast HH-forbindelse, herunder en fuldstændig finansieringsplan for forbindelsen, som inkluderer, at overskud fra Øresundsbroen kan anvendes til både HH-forbindelsen og til en fremtidig Øresundsmetro.

”Vi foreslår, at regeringerne giver Øresundsbro Konsortiet til opgave at udarbejde et konkret forslag til en HH-forbindelse. Det er vigtigt for at Øresundsregionen forsat skal være en af Skandinaviens vigtigste vækstregioner,” siger Henrik Fritzon (S), formand for Greater Copenhagen and Skåne Committee, der konkret har en kombineret vej- og jernbanetunnel i tankerne.

Styrke virksomhedernes muligheder
Senere på foråret ventes den svenske regering af offentliggøre en rapport om behovet for at øge kapaciteten på den eksisterende Øresundsbro. Greater Copenhagen foreslår, at regeringerne i Sverige og Danmark også indregner de positive samfundsøkonomiske gevinster, som en ny fast forbindelse fra Helsingør til Helsingborg, også kendt som HH-forbindelsen, vil have.

”En ny fast forbindelse over Øresund vil styrke mulighederne for medarbejdere, virksomheder og turister i regionen. Et større og bedre arbejdsmarked vil øge livskvaliteten og gøre os alle sammen rigere i Greater Copenhagen,” siger komitéens ene næstformand, Sophie Hæstorp Andersen (S).

En HH-forbindelse indgår som et centralt element i Greater Copenhagens langsigtede arbejde for udvikling af regionens infrastruktur på linje med den faste forbindelse til Tyskland under Femern Bælt. En styrkelse af den internationale tilgængelighed vejer tungt i regionens indsats for øget vækst og beskæftigelse.

Læs også: Færger på batteri mellem Helsingør og Helsingborg

”Faste forbindelser over Øresund vil, ligesom den kommende forbindelse under Femern Bælt, åbne døren til nye muligheder for vækst og samarbejde for virksomhederne i Greater Copenhagen. Tilgængelighed er afgørende for at skabe et sammenhængende arbejdsmarked på tværs af vores metropol, og stærk infrastruktur spiller en helt central rolle,” siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup (V), der ligeledes er næstformand for Greater Copenhagen and Skåne Committee.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

24.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte løfter kundeservice til nye højder

24.10.2024SCM.dk

Greater Copenhagen ligger i top i OECD inden for udvikling af grøn teknologi

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online