14.04.2016  |  Branchenyt

Gode shippingperspektiver i mexicansk statsbesøg

I går indledte det mexicanske præsidentpar et statsbesøg i Danmark, der blandt andet byder på maritime muligheder for den danske shippingindustri.

M/S Museet for Søfart i Helsingør er blandt de første punkter på det tætpakkede program, der i disse dage bliver afviklet i forbindelse med det mexicanske præsidentpars statsbesøg i Danmark. Mexico er en vigtig handelspartner for Danmark og mange danske virksomheder, og netop det maritime perspektiv er vigtigt i den sammenhæng.

En analyse fra Danmarks Rederiforening viser således, at danske rederiers eksport til Mexico alene mellem 2013 og 2014 er steget med 14 procent, og at en modernisering af frihandelsaftalen fra 2001 mellem EU og Mexico kan øge søtransporten mellem EU og Mexico med yderligere 10 procent. Og det er der mange muligheder i.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: APM Terminals udvider i Sydeuropa og Sydamerika

”Det vil uden tvivl kunne mærkes for de danske rederier, der allerede i dag har aktiviteter i Mexico for omkring 2 mia. kr. årligt. Jeg er ikke i tvivl om, at regeringen vil bruge besøget til at understrege det store potentiale for øget samhandel hen over Atlanten”, siger Rederiforeningens adm. direktør, Anne H. Steffensen.

De danske rederier, der er til stede i Mexico i dag, er aktive inden for produkttank, containerfragt, tørlast og gastank. Derudover driver APM Terminals en havneterminal i Progreso, der servicerer Atlanterhavet, og er ved at udvikle en terminal i Lázaro Cárdenas, der skal servicere Stillehavet og være den mest teknologisk avancerede havn i Latinamerika.

Analysen anslår desuden, at danske rederier anløber mexicanske havne ca. 1.000 gange årligt.

Hent analysen her.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere