20.05.2020  |  Lager & distribution

Gigantisk robotlager skal bygges på rekordtid

KT Erhvervsbyg og Proshop har indgået aftale om etablering af et massivt robotlager, der skal stå færdigt bare ni måneder efter kontraktens underskrivelse. Lageret skal effektivere Proshops forretning og konkurrenceevne.

Det er sidste års Black Friday-salg, der har initieret en større byggeaftale mellem onlineshoppen Proshop og KT Erhvervsbyg. Onlineshoppens robotlager i den sydlige del af Aarhus skal således udvides med godt 16.000 kvadratmeter.

Læs også: Jysk investerer massivt i distributionscenter

Med vækstrater på op til 29 procent de seneste år skal Proshop sikres de mest optimale lagerforhold, hvor det nye lagerbyggeri skal leveres på rekordtid med Black Friday som en afgørende deadline.

”Vi projekterer byggeriet sådan, at ”Autostore” bliver færdig til Black Friday den 27. november. Vi kan så gøre kontorfaciliteterne færdige op til jul. Det er et spændende og kæmpe stort projekt – vores største ordre til dato. Vi har altid arbejdet godt sammen med Proshop og glæder os til at levere det nye robotlager – denne gang på rekordtid”, siger Per Henriksen, CEO og partner i KT Erhvervsbyg.

Første spadestik
Ifølge Poul Thyregod, stifter og bestyrelsesformand i Proshop, vil projektet være virksomhedens første spadestik i genoprettelse af samfundet efter nedlukningen.

”Det er altafgørende, at vi hurtigt får sat gang i samfundshjulene igen. Vi tror på fremtiden og har gode vækstrater bag os. Proshop har i dag 42.000 lokationer – med det nye robotlager får vi rammerne til 200.000. Dermed geares vi også til fremtidige spidsbelastninger som f.eks. Black Friday, hvor vi har ti gange så mange ordrer som på en almindelig fredag”, siger han.

I alt vil to tredjedele af det nye superlager blive optimeret med lagerrobotter. Fra september måned vil opbygningen af disse påbegyndes. Proshop står således overfor et kæmpe stort logistikprojekt.

”Det bliver et best practise eksempel på, hvordan man kan bygge, flytte og være klar på rekordtid.  Der er mange underleverandører, snitflader og processer, der kører samtidig. Vi skal der udover også pakke ned og flytte, så vi er 100 procent klar den 27. november – og være top tunet, når julehandlen begynder”, siger Poul Thyregod.

Nye markedsforhold
Bestyrelsesformanden mener endvidere, at robotlagerets udvidelse kan have en afgørende faktor for konkurrencen, hvis den amerikanske onlinegigant, Amazon, træder ind på det danske marked.

Læs også: ICM effektiviserer lagerlogistikken med mobile robotter

”Vi forventer, at Amazon træder ind i Danmark i fjerde kvartal i år – og enten kan vi vente og ryste i bukserne eller gøre klar til konkurrence og blive ekstremt effektive”, siger Poul Thyregod til Finans og fortsætter:

”Vi står head-to-head med Amazon i både Tyskland og i Norden – og det giver blod på tanden i forhold til, at vi kan konkurrere med dem”.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere