13.05.2015  |  Branchenyt

Fynsk robotvirksomhed solgt for milliardbeløb

Fynske Universal Robots er netop blevet solgt til den Boston-baserede virksomhed Teradyne for knap to milliarder.

Den fynske robotvirksomhed Universal Robots (UR) er solgt til den amerikanske konkurrent Teradyne for den nette sum af 1,9 mia. kr. – og med mulighed for yderligere 432 mio., hvis flere resultatmål opnås.

Virksomheden, der blev grundlagt i 2005, har længe forsket i pris- og brugervenlige robotter, der er lette at programmere, hvilket den amerikanske teknologikæmpe har været meget interesseret i.

Læs også: Forår for salget af robotter

"Universal Robots er førende producent teknologisk og salgsmæssigt på det hastigt voksende marked for samarbejdende robotter, og vi er glade for at få UR med i Teradyne-gruppen," siger Mark Jagiela, som er direktør for Teradyne ifølge dagbladet Børsen.

Læs også: Universal Robots lancerer ny bordrobot

Det bliver særligt familien bag virksomheden, Krog-Iversen, der tjener penge på salget, men også Vækstfonden står til en klækkelig kapitalindsprøjtning, da fonden har en aktiepost på 37 procent.

UR er vokset voldsomt de seneste par år og vil med salget fortsætte driften på Fyn med Enrico Krog-Iversen som direktør. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere