Universal Robots lancerer ny bordrobot

UR3 er navnet på en ny bordrobot, som Universal Robots netop har lanceret på en messe i Shanghai.

"UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd”, siger CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard. Foto: UR. .

18.03.2015

SCM.dk

De brugervenlige UR5- og UR10-robotter fra Universal Robots får nu et nyt familiemedlem. Den fynske robotproducent har netop lanceret UR3, der bringer teknologien helt ind på arbejdsbordet, hvor robotten kan arbejde side om side med medarbejderen uden afskærmning.

Læs også: Robotter tager sig af intern logistik hos Grene Danmark

Trods sine kun 11 kg har den nye kompakte bordrobot en løfteevne på tre kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Disse unikke egenskaber gør ifølge Universal Robots UR3 til den meste fleksible og lette bordrobot på markedet.

CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har stået i spidsen for den tre år lange udviklingsfase bag denne nye UR-robot:

"UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd. Den er det ideelle valg inden for områder, hvor der kræves seks-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre”, forklarer Esben Østergaard og uddyber:

"UR3 er den optimale hjælper ved montage-, pudse-, lime- og skrueopgaver, som kræver ensartet produktkvalitet. Vores nye robot kan desuden anvendes på en separat arbejdsplads, hvor den er monteret på bordet og opsamler, monterer og placerer emner i optimerede produktionsflow”. 

Robottens kompakte form og enkle programmering gør det nemt at skifte mellem opgaver og dermed tilgodese fleksible produktionsbehov, hvilket gør de samlede ejeromkostninger lave og tilbagebetalingstiden kort, fremhæver Esben Østergaard.

Unik kraftstyring
UR3 har 15 avancerede, justerbare sikkerhedsindstillinger. En af disse er den unikke kraftstyring, som gør det muligt for UR3 at begrænse kraften ved kontakt, hvis robotten støder sammen med en medarbejder. Den nye robot leveres med en standard kraftsensor på 150 Newton, men kan indstilles til at stoppe, hvis den møder en kraft på helt ned til 50 Newton.

UR3 kan anvendes inden for fremstilling af alt fra medicinsk udstyr til printplader og elektroniske komponenter.

"Med lanceringen af UR3 udvider Universal anvendelsesområdet for sin unikke teknologi samt antallet og arten af virksomheder, som umiddelbart kan drage fordel af automatisering af montage og produktion ved hjælp af robotter", siger analytiker Dan Kara fra analysehuset ABI Research.

Læs også: Smidigere og billigere robotter til materialehåndtering

UR3-robotten lanceres på messer i marts og april 2015 i Shanghai, Chicago og Hannover, og det danske publikum kan hilse på det sidste skud på stammen i UR-familien på hi Teknologi- og Industrimessen i Herning 22.-24. september.

- JKK 

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

12.11.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Fra den første industrielle revolution til Industri 4.0

07.11.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Forbedring af effektivitet samtidig med at vi beskytter vores planet

05.11.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Hvordan automatisering forvandler medarbejderroller

01.11.2024SCM.dk

Virksomheder farer vild i komplekse love kort inden tidsfrist

31.10.2024SCANLOX ApS

Sponseret

Har du svært ved at skelne mellem AMR og AGV? Her er hvad du behøver at vide

22.10.2024SCM.dk

Ny effektiv rensning af spildevand giver bedre klimaaftryk og bundlinje

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online