FTZ går mod mere innovativ og bæredygtig hverdag
Danmarks største autogrossist har taget det første spadestik til deres nye hovedsæde, som kommer til at ligge ud til motorvejen i Rørup, cirka 20 km fra Odense. Målet er at samle viden, innovation og kompetencer under samme tag.
I dag er centrallager, regionallager, FTZ Akademi og administrationen fordelt på seks lokationer i Odense. Nu er første spadestik taget mod at samle hovedsædet ét sted, hvor 250-300 medarbejdere kommer til at få deres daglige gang.
”Vi glæder os til at få samlet vores medarbejdere under samme tag samtidig med, at vi får nogle rammer der matcher fremtidige markedskrav”, udtaler Michael Gadegaard, CEO hos FTZ.
Det nye hovedsæde bliver på cirka 40.000 kvadratmeter og bliver udover administration også base for FTZ Akademi, regionallager og centrallager.
Det er vigtigt for FTZ at fastholde den høje leveringssikkerhed og service, som de er kendt for. Det nye højteknologiske centrallager og distributionscenter skal fremtidssikre driften og skabe fordele for kunder og medarbejdere i forhold til leveringstid og arbejdsforhold. Derfor har FTZ valgt en logistikleverandør, der både har ekspertise i effektive automatiserede logistiksystemer samt gode arbejdsforhold med fokus på ergonomi.
Michael Gadegaard udtaler i den forbindelse:
”Vores medarbejdere er vores vigtigste ressource og det er vigtigt at deres sundhed og trivsel bliver tænkt ind fra start. Vi vil gerne blive ved med at være en attraktiv arbejdsplads, der både formår at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere”.
Læs også: Rapporteringskrav er kun hæmsko for dem, der ikke gider gøre noget ved det
Der bliver tænkt bæredygtighed ind i det nye byggeri, hvor der blandt andet er fokus på energieffektive løsninger. Og autogrossisten går da også efter DGNB Guld-certificering, som er en ordning målrettet bygninger og byområder, hvor den overordnede tilgang til bæredygtighed vurderes.
”Da vi går efter en bæredygtig certificering af bygningerne, er det vores hensigt at anvende byggematerialer og interiør med et minimalt CO₂-aftryk, der samtidig skal sikre et godt indeklima og arbejdsmiljø”, siger Sven Kristensen, Seniorrådgiver for FTZ og ansvarlig for byggeriet.
Herudover vil der blive installeret solceller på bygningens tag, ligesom FTZ er i gang med løbende at skifte deres varebiler til elbiler.
I planerne for den nye bygning har der været god dialog mellem kommunen, lokalsamfundet og FTZ, og derfor er der lagt en god grobund for et godt naboskab, når det nye domicil forventes at stå færdigt og taget i brug primo 2025.
- PiB