03.11.2020  |  Lager & distribution

Freja Transport & Logistics og SDK A/S fusionerer

Den 3. november annoncerede FREJA Transport & Logistics Holding A/S og SDK A/S, der ejes af USTC, en fusion, der vil konsolidere de to store familieejede virksomheder i transport- og logistikindustrien.

Fusionen mellem FREJA og SDK, der ejes af USTC Group, vil skabe en ny stærk spiller i transport- og logistikindustrien og styrke den samlede markedsposition, samt bane vejen for fremtidig udvikling og vækst. FREJA og SDK samler cirka 1.300 medarbejdere og får en årlig omsætning på mere end 5 milliarder kroner.
SDK A/S bliver 75 procent aktionær i det nyligt fusionerede selskab, mens de resterende 25 procent ejes af Jørgen Hansen, den nuværende majoritetsaktionær og grundlægger af FREJA, sammen med direktionen. Handlen skal endeligt godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder.

Langsigtet engagement
Det har ifølge pressemeddelelsen ikke været en let beslutning for Jørgen Hansen at overdrage en stor del af sit livsværk. Derfor var det af afgørende betydning at finde en forretningspartner med de samme langsigtede værdier og engagement, som FREJA er baseret på.
”Siden jeg grundlagde virksomheden i 1985, har det været vores ambition at skabe vækst og udvide vores forretningsområder. Jeg er stolt over, at vores virksomhed har gjort det så godt, og at vi nu har mulighed for at blive en del af USTC-koncernen ved at fusionere med SDK. Vores familieværdier stemmer overens med familien Østergaard-Nielsens værdier, og jeg har fuld tillid til, at det nye partnerskab er et perfekt match”, siger Jørgen Hansen.

Større kundekreds
SDK Group ejes af familien Østergaard-Nielsen og har en lang historie inden for transport og logistik. Virksomheden blev grundlagt i 1876 under navnet Julius Mortensen Shipping. Mange år senere blev netop denne forretning den første i USTC-ejer Torben Østergaard-Nielsens portefølje.
USTC, som har hovedkontor i Middelfart, er et globalt konglomerat med over 2.500 ansatte fordelt over mere end 100 kontorer i 33 lande. I det seneste regnskabsår havde USTC en omsætning på 76 milliarder kroner.

”Vi har søgt efter en stærk virksomhed med samme værdigrundlag som os, og som kan hjælpe os til at indfri vores langsigtede mål. Denne fusion vil skabe en platform for yderligere vækst både organisk og i form af yderligere opkøb. Når fusionen er afsluttet, vil selskabets samlede størrelse give os klare konkurrencefordele. Vi vil være bedre stillet med kompetencer og viden fra vores erfarne og værdifulde medarbejdere i både FREJA og SDK”, siger Søren Gran Hansen, CEO i SDK.
Ulrik Rasmussen, der er CEO i FREJA, glæder sig også over fusionen og er meget opmærksom på, at dette skridt sætter det fusionerede selskab i en yderst attraktiv position i forhold til at kunne tilbyde kunderne en endnu bedre service, en højere kvalitet og en bredere portefølje.

Erfaren ledelse
Fusionen vil resultere i ændringer i virksomhedsstrukturen. Alle FREJAs nuværende forretningsenheder fusioneres med SDKs logistikselskaber til en ny enhed under navnet FREJA Transport & Logistics. Som følge heraf vil størstedelen af de nuværende SDK logistikaktiviteter blive omdøbt til FREJA og videreføre det velkendte og respekterede brand. Alle øvrige SDK-aktiviteter inden for stevedoring, agency, befragtning og cruise fortsætter uændret under SDK brandet og forbliver under det fulde ejerskab af USTC-koncernen.

Søren Gran Hansen fortsætter i sin rolle som CEO i SDK A/S og vil derudover påtage sig rollen som bestyrelsesformand for den nye enhed FREJA Transport & Logistics. Grundlæggeren af FREJA, Jørgen Hansen, bliver medlem af bestyrelsen i SDK A/S, hvor hans omfattende erfaring og brancheekspertise bliver et aktiv for virksomheden. Ulrik Rasmussen fortsætter som CEO for FREJA Transport & Logistics.

Den nye enhed, FREJA Transport & Logistics, har kontorer i syv forskellige lande: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Holland og Kina. Aftalen er betinget af en godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder. Transaktionsprisen vil ikke blive oplyst.

-PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere