Fra 2022 kommer XR på skemaet på danske erhvervsuddannelser

Fremtidens medarbejder skal have kompetencerne til at bruge eller udvikle nye it-værktøjer på arbejdspladsen, efterspørger industrien. Heldigvis har flere videregående uddannelsesinstitutioner lyttet og de vil fra 2022 både undervise i og uddanne de unge til at bruge eksempelvis Extended Reality-teknologi (XR).

”XR-teknologi er ét af de værktøjer, vi ser et stort potentiale i, blandt andet fordi det kan gøre læringen mere engagerende. Derfor håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner vil anvende de nye teknologier i undervisningen”, siger chefkonsulent i DI Digital, Bo Wiberg. Foto: Kheng Ho Toh / 123RF.

28.12.2021

SCM.dk

På KEA er industriel designer Christian Lystager, som underviser på bacheloruddannelsen Produktudvikling og Teknisk Integration, varm fortaler for at benytte moderne teknologi i undervisningen. Derfor har han siden 2017 brugt både Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) rettet mod industriens behov sammen med sin elever. Nu skal også Extended Reality-teknologi på skemaet (XR).

”Det er vigtigt, at vi giver de unge relevante kompetencer i værktøjer, som vil blive efterspurgt på arbejdsmarkedet i ganske nær fremtid. Teknologier som XR, der kan bruges til at skalere undervisning og uddannelse i mange sammenhænge er i betydelig vækst. Efterspørgslen på mange områder vil kun blive forstærket over de kommende år, og det er derfor vigtigt, at teknologierne finder indpas på uddannelserne allerede i dag”, siger Christian Lystager. 

Til de tiltag har KEA blandt andet allieret sig med teknologi fra aarhusianske, SynergyXR, som er specialister i netop XR-teknologi. XR er andet og mere end de så efterhånden så kendte mødeværktøjer, Zoom og Teams. Mulighederne i netop denne teknologi gør det muligt for virksomheder både at undervise, træne, oplære og interagere med medarbejdere i et fælles digitalt rum – selv om de kan være spredt over hele kloden. 

”Det har længe ligget i kortene, at vi i endnu større grad vil arbejde mere sammen digitalt frem for fysisk på for eksempel et kontor. Covid-19 har kun fremskyndet denne proces. Og fordi nu også uddannelsesinstitutionerne tager XR-teknologien til sig, bliver det fremadrettet endnu mere værdifuldt at bruge den ude på arbejdspladserne,” siger Corey Morris, der er CMO hos SynergyXR og selv kommer med mere end 10 års erfaring fra BSS Aarhus Universitet. Derfor har han en unik indsigt i, hvordan XR-teknologi kan bidrage til undervisningen og det nye arbejdsmarked.  

Læs også: Hamborg Havn vil revolutionere håndtering af containere på havneområdet

Denne udvikling med fokus på styrkelse af it-kompetencer begejstrer Dansk Industris digitale afdeling – DI Digital. Her støtter man op om brugen af XR-teknologi i uddannelserne, fordi det er blandt andet disse nye værktøjer, som i højere og højere grad skal være med til at sikre virksomhedernes konkurrencedygtighed.

 Der er netop brug for medarbejdere, som forstår at bringe den nye teknologi i spil, vurderer chefkonsulent i DI Digital, Bo Wiberg, og fortsætter: 

”Coronapandemien har været med til at fremskynde en digital revolution i forhold til den måde, vi lærer og arbejder sammen på. XR-teknologi er ét af de værktøjer, vi ser et stort potentiale i, blandt andet fordi det kan gøre læringen mere engagerende. Derfor håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner vil anvende de nye teknologier i undervisningen”.  

- KCP

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

25.03.2025SCM.dk

Ny afsløring understreger migrantarbejderes udsatte position på arbejdsmarkedet

25.03.2025SCM.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

18.03.2025SCM.dk

Trængsel i havne forsinker forsyninger

11.03.2025SCM.dk

Kina-plus-én er ikke længere tilstrækkelig – der skal mere til

03.03.2025Descartes

Sponseret

CBAM og frihandelsaftaler – dette er vigtigt at vide

27.02.2025SCM.dk

Året grønne indkøber i 2024 har miljømærkede indkøb som en høj prioritet

18.02.2025SCM.dk

Forsyningsforstyrrelser er indkøbslederens hovedpine nummer 1

10.02.2025SCM.dk

Virksomheder satser på friend-shoring for at sikre forsyningskæden

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
SCANLOX ApS
Messe
Innovationboard hos Mazak

Opdag, hvordan automation kan optimere jeres logistik, og mød eksperterne, der giver svar på alle jeres spørgsmål.

Dato

24.04.2025

Tid

09:30

Sted

Mazak Danmark, Stensgårdvej 7, B, 5500 Middelfart

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

29.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

29.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online på MS Teams

Bredana Axcite A/S
Webinar
Warehouse Management Only Mode

Med Warehouse Management Only Mode får I mulighed for at implementere lagerstyring i verdensklasse – uanset ERP-system. Og/eller starte implementering af D365 med dette modul alene.

Dato

29.04.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus