05.05.2022  |  Sourcing

Forsyningsproblemer generer knap to ud af tre industrivirksomheder

Invasionen i Ukraine, stigende priser og forsyningsproblemer. Alle tre er problemer, der i stigende grad påvirker danske virksomheders forretning. Tre ud af fire virksomheder melder, at de er påvirket af stigende priser, ifølge Danmarks Statistik.

I denne måneds konjunkturbarometer er virksomhederne blevet spurgt om, i hvilken grad de påvirkes af tre aktuelle samfundsforhold; invasionen i Ukraine, stigende priser og forsyningsproblemer. Resultaterne viser, at særligt industrien og byggeriet er påvirket af både stigende priser, men også af mangel og forsinkelser på levering af energi, råvarer og varer generelt.

64 procent af virksomhederne i industrien svarer, at de enten er noget eller meget påvirket af udfordringer med forsyningen, mens 76 procent er noget eller meget påvirket af de stigende priser.

En stigende andel af virksomhederne melder i april måned, at mangel på materialer og/eller udstyr begrænser deres produktion.

Læs også: Derfor vil det globale forsyningskaos vare ved laaaang tid endnu

For industrien stiger niveauet fra 43 procent i første kvartal til 65 procent i andet kvartal, mens byggeriet oplever en stigning fra 25 procent i marts til 38 procent i april.

Hvad angår mangel på arbejdskraft, fastholdes det høje niveau med andele på 43 procent for både industri og bygge og anlægsbranchen, mens andelen er 40 procent for serviceerhvervene.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere