14.02.2013  |  Lager & distribution

Fiskefabrik og dagligvarekæde slår pallerne sammen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fiskefabrikken Espersen og COOP har indledt et logistiksamarbejde på Bornholm for at mindske kørslen med tom last.

For at bremse antallet af tomme lastbiler på vejene har dagligvarekæden COOP, fiskefabrikken Espersen og pallesystem-producenten CHEP iværksat et lokalt samarbejde om udveksling af paller på Bornholm.   

Samarbejdet, der var nemt at stable på benene, da både Espersen og COOP bruger det samme CHEP-pallesystem, betyder, at virksomhederne sparer 40 lastbilkørsler om året, oplyser CHEP i en pressemeddelelse.

Fjollet ikke at samarbejde
Hos Espersen fortæller Production Manager Christina Kofod-Jensen, at fidusen var nem at få øje på.  

”Da CHEP fortalte, at vi kunne afhente tomme paller fra COOP i Rønne i stedet for som vanligt i Malmø, kunne vi hurtigt se det smarte i at udveksle paller. Før kørte vores lastbiler bogstaveligt talt forbi hinanden flere gange om måneden, og det virkede helt fjollet, men nu arbejder vi sammen til vores alles bedste”, siger hun. 

Også i COOP er man glad for samarbejdet.

”Vi er ikke konkurrenter til Espersen og har heller ikke noget at gøre med hinanden i dagligdagen, men vi har begge en fordel ud af at forbedre samarbejdet på Bornholm. Med den nye ordning kører lastbilerne kun de kilometer, der er fra os ned til Espersen, hvor de før kørte 40 kilometer plus sejlturen”, siger Rikke Katholm, administrationschef for COOP Bornholm og tilføjer:   

”Vi bliver ikke ret meget rigere af det, men det gør vores miljø, og på den lange bane giver det god mening, at vi sammen gør Bornholm lidt grønnere og forbedrer samarbejdet imellem erhvervsvirksomhederne”.   

Hver tredje lastbil kører med tom last
Vigtigheden af logistiksamarbejdet bliver sat i relief af, at op mod hver tredje lastbil i Danmark kører tomme rundt, ifølge en undersøgelse fra European Environment Agency.

”Hvis flere danske produktionsvirksomheder begyndte at samarbejde omkring logistikken, ville der være enorme miljømæssige gevinster at hente for Danmark. Dertil kommer de økonomiske vindinger ved at indgå i et såkaldt pooling-fællesskab. CHEP tilbyder allerede, at virksomheder kan bruge vores system i resten af Danmark”, siger Torben Lund fra CHEP Danmark.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere