21.05.2021  |  Branchenyt

Firmaernes salg i marts gav første kvartal et løft

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at salget er gået godt efter genåbningen.

Med den begyndende genåbning efter nedlukning grundet COVID-19 gav salget i marts måned et løft til første kvartal, når kvartalet sammenlignes med fjerde kvartal.

Fremgangen var på 0,2 procent, hvor industri, detailhandel og transport var bærende for den positive udvikling. Firmaernes salg i alt eksklusive energi med videre steg 10,8 procent fra februar til marts. Stigning skal ses i sammenhæng med den begyndende genåbning af samfundet samt nedjusteringen af firmaernes salg i alt eksklusive energi med videre for februar på 10,7 milliarder kroner eller 2,9 procent.

Positiv udvikling i salget af de varige forbrugsgoder

Salget af varige forbrugsgoder som eksempelvis hårde hvidevarer er en klassisk konjunkturindikator, da indkøb fra denne varegruppe afhænger af forbrugernes økonomiske formåen. Går salget af disse varer op, kan det være et udtryk for, at økonomien bevæger sig mod en højkonjunktur. En branchegruppe, der repræsenterer dette salg, er detailhandel med elektriske husholdningsapparater. Salget i denne branche steg 15 procent når første kvartal 2020 sammenlignes med første kvartal 2021. Sammenlignes første kvartal 2017 med første kvartal 2021, ses en stigning på 34 procent.

Salget i marts 2021 var større end sidste år

Firmaernes salg i alt eksklusive energi med videre opgjort i faktiske tal var 10,1 procent eller 34,7 milliarder kroner større, når marts 2021 sammenlignes med marts 2020. Med faktiske tal menes, at tallet er ikke-sæsonkorrigeret. Salget i engroshandel samt salget i industri stod primært for fremgangen.

-CH

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere