09.09.2013  |  Strategi & ledelse

Fire trin til højere energieffektivitet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forbedringer i små og mellemstore virksomheders energieffektivitet i forsyningskæden er en gigantisk udfordring, viser rapport.

Selv om stigende omkostninger, reguleringer, bæredygtighedskrav og forbrugerefterspørgsel har sat energieffektiv produktion på dagsordenen, er der et vedvarende gab mellem de gode hensigter, og hvad der rent faktisk bliver ført ud i livet.

Læs også: Få firmaer belønner bæredygtige leverandører

Det gælder især blandt små og mellemstore virksomheder (SMV), også på trods af, at energieffektiviseringer ofte er en god ide, rent økonomisk.   

Det viser en ny rapport fra University of Minnesota, der anbefaler følgende fire tiltag for at mindske gabet:

1. Opmuntre ledende virksomheder til at finde højkvalitetsleverandører, der kan gå forrest i at skabe effektivitetsforbedringer.

2. Skabe et eller flere sektorbaserede samarbejder med henblik på benchmarking, proceskapabilitets-analyser samt deling af best practices.

3. Øge gennemsigtigheden og standardiseringen af energiforbruget, revision og supply chain information.

4. Skabe nye finans- og kreditrisiko-modeller og tilgange.

Læs også: Mærsk Line har nået sin CO2-målsætning for 2020

I rapporten erkendes det, at anbefalingerne er en stor mundfuld, der går på tværs af forskellige aktører, sektorer og regioner for SMV’erne, skriver supplymanagement.com.  

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere