20.04.2016  |  Branchenyt

Færre lastbilforhandlere har underskud

Et stabilt salg og en stigende indtjening i 2015. Det er de glædelige realiteter for de danske lastbilforhandlere, viser en ny analyse fra Bilbranchen og Deloitte.

2015 var et godt år for de danske lastbilforhandlere, som kan glæde sig over et stabilt salg, en stigende indtjening og det laveste underskud i flere år.

Fra 2012 til 2015 er indtjeningen pr. ansat steget fra 131.000 kroner til 167.000 kroner, hvilket er en stigning på 27 procent. Det viser tal fra en ny analyse foretaget af brancheforeningen Bilbranchen og konsulentfirmaet Deloitte.

Læs også: England vil testkøre førerløse lastbiler

Samtidig er antallet af forhandlere med underskud næsten halveret i forhold til tidligere år.

”I regnskaberne fra 2011/12 havde 29 procent af lastbilforhandlerne underskud. I de seneste regnskaber er det tal faldet til blot 17 procent. Det er en betydelig forbedring”, siger Lars B. Nielsen, som er partner i Deloitte.

Lastbiler over 16 ton
Det er især det stabilt stigende salg af lastbiler over 16 ton, der er årsagen til de gode resultater.

”Tallet af nyindregistrerede lastbiler har varieret lidt fra år til år, men har samlet set været stabilt stigende. Det kan blandt andet henføres til en generel optimisme i samfundsøkonomien samt et efterslæb fra kriseårene, hvor salget var væsentligt lavere”, forklarer Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i Bilbranchen.

Læs også: Lastbiler tester solceller

De positive resultater får samtidig forhandlerne til at øge antallet af lastbiler på lager.

”Lagerbindingerne pr. ansat er i de seneste regnskaber steget væsentligt til 1.149.000 kroner fra 853.000 kroner året før blandt andet på grund af, at lastbilerne bliver større. Dermed er lagerbindingen lige nu på det højeste niveau siden finanskrisen. Også det indikerer en øget optimisme og et øget aktivitetsniveau i branchen”, siger Thomas Møller Sørensen afsluttende.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere