16.05.2017  |  Produktion

Ewii-elscooter skal produceres i Danmark

Det trehjulede elkøretøj Tripl fra danske Ewii stopper produktionen i Polen for at starte den op i Viborg i stedet. Målet i år er at producere 350 el-køretøjer, men med tiden skal det tal vokse til 5.000.

Den trehjulede elscooter Tripl fra det danske energiselskab Ewii skal produceres i Danmark, mere præcist Viborg, skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Amazon satser på brændselscelledrevne køretøjer

Produktionen var ellers gået i gang i den polske by Wroclaw hos den tyske koncern Goves, men gik ikke som forventet, oplyser Ewii. Derfor er ansvaret for at bygge de små batteridrevne køretøjer nu overflyttet til virksomheden Johannes Pedersen.

Om Tripl

  • Pris: 55.000 kr.
  • Motor: Elmotor på 4 kW, boost-peak på 10 kW.
  • Topfart: 45 km/t.
  • Batteri/rækkevidde: 5,3 kWh/67 km, 6,7 kWh/83 km, 8,0 kWh/100 km.
  • Opladetid: Fem-otte timer.
  • Længde: 2,41 meter.
  • Vægt med stort batteri: 301 kg.
  • Volumen: 750 liter.
  • Last: 200 kg.
  • Designet af danske Art Linco og produceres af Johannes Pedersen i Viborg.

”I Viborg er vi tættere på, både hvad angår sprog og kultur, og med hensyn til udvikling er der kortere fra prototyper til seriemodeller”, siger Bettina Eriksen, direktør for Ewii Mobility, til Jyllands-Posten.  

Planen var oprindeligt, at det tyske firma skulle producere de første 1.000 Tripl-scootere i løbet af i år, men med flytningen til Danmark er det tal nedjusteret til 350.

Næste år er planen at producere 1.000 køretøjer, og med tiden skal den årlige produktion ligge på 5.000. Når det mål nås, skal noget af produktionen muligvis flyttes til andre lande, hvor salget foregår, fx Asien.

Lille elscooter med stort potentiale
Indtil videre er der produceret 100 af de eldrevne scootere, hvoraf mange af dem er ude og blive testet hos en række store, europæiske virksomheder. Bettina Eriksen tror på, at behovet for Tripl-køretøjet er stort og kun vil vokse i takt med, at flere storbyer begrænser fossil bilkørsel.

”Her er det især erhvervskøretøjer, som er med til at give forureningen. Erfaringerne viser, at erhvervslivet gerne vil rykke til elkøretøjer, hvis rammebetingelserne som f.eks. specielle vejbaner til elkøretøjer er på plads. Det betyder mere end lavere afgifter”, siger Bettina Eriksen til Jyllands-Posten.

Læs også: Første autonome, elektriske containerskib undervejs i Norge

Tripl-scooteren er især rettet mod nærdistribution i storbyerne, da den har en topfart på 45 km/t og en maksimal rækkevidde på 100 km. Køretøjet kan desuden laste 200 kg, rumme 700 liter og koster 55.000 kr.

Læs mere om Tripl her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere