24.11.2022  |  Branchenyt

Europas bedste supply chain leder kommer fra Reckitt

Reckitts Sami Naffakh er kåret som nummer ét på ranglisten over top 28 Supply Chain Executives Europe 2022. Bedst og eneste placerede dansker er Karen Marie Katholm fra AkzoNobel, der er ny på listen.

Sami Naffakh, Chief Supply Officer hos Reckitt i Storbritannien, har indtaget førstepladsen i 2022-udgaven af Top 28 Supply Chain Executives Europe og klatrer fra andenpladsen i 2021-ranglisten.

Han udtaler i den forbindelse: "Midt i en pandemi var vi i stand til at opskalere produktudbuddet dramatisk, når det var nødvendigt og opnåede betydelige præstationsforbedringer hos vores store kunder, hvorved vi fik deres produkt frem til tiden og på de rigtige niveauer".

Læs også: Årets bedste supply chain leder er en ’Bestseller’

Supply Chain Media lancerede rangeringen af Top 28 Supply Chain Executives Europe i 2015 som et overblik over hvilke europæiske supply chain-ledere, der har størst succes på deres rejse og som en inspirationskilde. I år har Supply Chain Media, KPMG Global Strategy Group og Inspired-Search for ottende år i træk udarbejdet en lang liste med 65 supply chain-ledere med base i Europa. Alle disse ledere har enten globalt forsyningskædeansvar eller ansvar inden for de europæiske eller EMEA-regioner.

Vurderet på fire parametre
Metodikken for Top 28 er baseret på analyse af offentliggjorte virksomhedsdata og finansielle rapporter i kombination med fagfællevurderinger og en lederundersøgelse til at bestemme deres ansvar (i planlægning, indkøb, produktion og logistik, red.), spændvidde over kontrol og indflydelse i deres organisationer. Rangeringen er baseret på:

• Økonomiske resultater (30 procent),
• personligt ansvar (30 procent),
• personlig synlighed (20 procent) og
• fagfælleafstemning (20 procent).

Sami Naffakh er Chief Supply Officer hos Reckitt Sami Naffakh og har mere end 25 års bred international ledererfaring i branchen for kortvarige forbrugsgoder (FMCG) i virksomheder som Unilever, Danone og Estée Lauder samt Reckitt. Siden 2020 har han været Chief Supply Officer og medlem af direktionen hos Reckitt, hvor han er ansvarlig for den samlede globale forsyningskæde.

Top 28 af Supply Chain Executives i Europa 2022 (2021)

1. (2) Sami Naffakh, Chief Supply Officer hos Reckitt.
2. (12) Harald Emberger, Chief Supply Chain Officer i Beiersdorf.
3. (11) Magne Setnes, Chief Supply Chain Officer hos Heineken.
4. (17) Paul Campbell, SVP Supply Chain Europe hos PepsiCo.
5. (18) Thomas Panzer, chef for Supply Chain Management hos Bayer Pharmaceuticals.
6. (7) Fares Sayegh, SVP Supply Chain Europe & Global Supply Network Operations hos P&G.
7. (4) Ewan Andrew, President Global Supply and Procurement & Chief Sustainability Officer hos Diageo.
8. (-) Jamal Chamariq, Senior Vice President Global Supply Chain hos Estée Lauder.
9. (21) Martin Shankland, bestyrelsesmedlem, Global Operations hos Adidas.
10. (26) Ralf Busche, SVP European Site Logistics hos BASF.
11. (9) Vineet Khanna, SVP Global Head of Supply Chain hos Nestlé.
12. (25) Richard Oosterhoff, SVP DSM Operations & Responsible Care hos DSM.
13. (8) Emer Cunningham, VP Internal Medicine Global Supply Chain hos Pfizer.
14. (-) Karen Marie Katholm, Chief Integrated Supply Chain Officer hos AkzoNobel.
15. (22) Frederic Brut, leder af Supply Chain EEMEA & APAC hos MSD.
16. (-) Christoph Häusler, Chief Manufacturing Officer hos Refresco.
17. (-) Alexandre Baubert, Chief Supply Chain Officer hos Signify.
18. (14) Regis Simard, President Pharmaceutical Supply Chain hos GSK.
19. (-) Massimo Andolina, Senior Vice President Global Operations hos Philip Morris.
20. (5) Ivanka Janssen, Chief Supply Chain Officer & Executive Vice President Philips.
21. (-) David Boulanger, Executive Vice President & Chief Supply Chain Officer hos Arla Foods.
22. (19) Padraig Healy, Vice President Supply Chain hos Nokia.
23. (-) Sven Markert, Executive Vice President Supply Chain & Logistics hos Siemens.
24. (23) Peter Puype, Global Head of Supply Chain hos Biogen.
25. (20) Stephan Gotthardt, Senior Vice President Europe Supply Chain hos Teva.
26. (-) Maria Pia de Caro, Chief Supply Chain Officer hos Nomad Foods.
27. (-) Mark Harrison, VP Operations EMEA/LATAM Global Supply Chain & Manufacturing hos Pernod Ricard.
28. (-) Joost Donkers, Chief Supply Chain Officer hos Perfetti Van Melle.

Forstyrrelser og ansvarlighed
I løbet af de sidste to år har hans fokus været at navigere gennem de mange og på hinanden følgende forstyrrelser, som forsyningskæder over hele verden står over for. I mellemtiden driver han en større transformation i Reckitts forsyningsaktiviteter med det formål at blive ansvarlig og formålsdrevet med et stærkt fokus på ESG, robusthed, høj ydeevne, effektivitet og fremtidssikring (med særlig vægt på digitalisering).

Hall of Fame

• Marc Engel, Chief Supply Chain Officer hos Unilever, var den første person i vores Hall of Fame som en anerkendelse af, at han blev kåret som nr. 1 executive to år i træk (2017 og 2018).
• Carsten Rasmussen, Chief Operating Officer hos Lego Group, var den anden person i Hall of Fame of Supply Chain Executives Europe. Rasmussen var vinderen af 2019-udgaven.
• Dirk Holbach, Corporate Senior Vice President og Chief Supply Chain Officer hos Henkel, var den tredje person, der sluttede sig til vores Hall of Fame efter at have toppet 2020-ranglisten, og
• Tariq Farooq, SVP Global Supply Chain hos Sanofi, blev den fjerde i 2021.

I sin årsrapport for 2021 noterede Reckitt en nettoomsætning på GBP 13.234 millioner med en vækst på 3,5 procent. Justeret driftsresultat var GBP 2.877 millioner med en justeret driftsmargin på 22,9 procent (eksklusive IFCN Kina), et fald på 1,60 procentpoint i forhold til 2020.

I Reckitts forretningsdagsorden er styring af forsyningskæden ifølge årsrapporten en særlig prioritet: "Midt i en pandemi, med varer der spiller en strategisk rolle i bekæmpelsen af infektion, var det klart afgørende at opretholde tilstrækkelig forsyning. Vi var i stand til at opskalere produktudbuddet dramatisk, når det var nødvendigt, og opnåede betydelige præstationsforbedringer hos vores store kunder, så de fik produktet til tiden og på de rigtige niveauer. Vi har trukket på denne erfaring for yderligere at styrke vores globale forsyningskæde for bedre at håndtere betydelige forsyningsafbrydelser og bekæmpe omkostningsinflation. Disse bestræbelser har været med til at gøre organisationen mere integreret og robust.”

Læs mere om ranglisten her.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere