14.09.2015  |  Branchenyt

Europæisk fokus på social dumping

EU-kommissionen er opmærksomme på udfordringerne i forbindelse med social dumping i bl.a. transportsektoren. Brancheorganisation er tilfreds.

”Vi bliver nødt til at fremskynde arbejdet for et fair og reelt pan-europæisk arbejdsmarked. Med fairness menes i den forbindelse fremme og bevarelse af borgernes frie bevægelighed som en fundamental rettighed i vores union, mens vi samtidig skal undgå tilfælde af misbrug og risiko for social dumping.”

Sådan sagde Europa-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i sin ”State of the Union”-tale til Europa-Parlamentet i sidste uge, skriver DTL – Danske Vognmænd.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Transportminister til møde hos nordiske vognmænd

Dermed satte han fra Kommissionens side fokus på en af de største udfordringer i den europæiske transportbranche lige nu, nemlig social dumping, hvor specielt chauffører fra Østeuropa kører rundt i Unionen på sultelønninger og presser markederne i masser af vestlige lande, herunder Danmark.

Udtalelsen kom i forbindelse med et generelt blik på krisen i eurozonen, og for brancheorganisationen Nordic Logistics Association (NLA) er det godt nyt, at EU er opmærksomme på problemstillingen.

”EU-Parlamentet vil af med den praksis, der medfører urimelig konkurrence og ansporer til social dumpning i transportsektoren, så man kan sige, at EU samlet set har fuldt fokus på problemerne med social dumping. Jeg er ikke i tvivl om, at formanden mener det alvorligt, for et funktionsdueligt indre marked er hele forudsætningen for, at EU kan eksistere i længden,” siger foreningens direktør, Søren H. Larsen, til dtl.eu.

I sidste uge stemte Europa-Parlamentet også om en midtvejsevaluering af Kommissionens Hvidbog fra 2011 om Unionens transportpolitik. Betænkningen blev vedtaget med stort flertal med 502 stemmer for og 158 stemmer imod. 

Læs også: Stop for østeuropæiske chauffører

Betænkningen har til formål bl.a. at sikre juridisk klarhed og bedre implementering af regler vedrørende arbejdsforhold, arbejdstager- og velfærdsrettigheder, løn og social ansvarlighed, og høster ligeledes anerkendelse fra NLA.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere