18.12.2018  |  Produktion

Ergonomiske pluk

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ergonomi har de seneste par år, været et af de større samtaleemner og fokusområder i både produktionsvirksomheder, men også på lageret hos f.eks. e-handlere.

Gode ergonomiske løsninger viser nemlig ikke kun at komme medarbejderen til gode, men også en afledt virkning på virksomhedernes bundlinjer.  

Især de nordiske lande, har de seneste par år haft større fokus på ergonomi hos bl.a.  produktionsvirksomheder. Årsagen er, at der i mange år har ligget et stort pres på medarbejderne i forhold til udfordrende pluk, tunge løft og dårligt underlag.  

De tunge løft hos nogle virksomheder, har gjort det svært at finde medarbejdere der var villige til at arbejde under de tidligere forhold. Lovgivningen har nu hjulpet på vej og i dag har arbejdsgiveren pligt til at forebygge, at medarbejderne udsættes for fysisk belastende arbejde, der på sigt kan være sundhedsskadeligt.  

De udfordrende løft og bevægelser kan ligeledes udspille sig hos e-handlere, hvor medarbejderne skal bære tunge kasser, gå langt og lave pluk i mange forskellige højder.   

Tal fra Arbejdstilsynet viser, at op mod en fjerdedel af sygefravær, hænger sammen med fysisk overbelastede medarbejdere.  

Arbejdstilsynet skriver også “Ved at forebygge muskel- og skeletbesvær fastholdes medarbejderne på arbejdspladsen. Det bidrager til mindre sygefravær, og de menneskelige konsekvenser ved at have muskel- og skeletbesvær reduceres. Det kan have en positiv betydning for jeres produktivitet og i sidste ende jeres bundlinje.”

Automatiserede ergonomiske løsninger, kan være med til at løse disse udfordringer. Men hvad vil det sige, at have en automatiseret ergonomisk løsning? Og hvordan ved man, om man vælger den rigtige?  

Tag f.eks. vores EffiMat® lagerrobot, som er en unik lagerløsning, der muliggør hurtig levering af unikke artikler.  

Løsningen gør at en medarbejder først og fremmest ikke skal gå længere distancer, da man i stedet har udnyttet højden på sit lager, og EffiMat® lagerrobotten henter de ønskede kasser ned. Dette gør samtidig at medarbejderne ikke skal kravle på stiger, og man på den måde undgår eventuelle ulykker.  

Samtidig er løsningen begrænset til at hver kasse kun må indeholde 25 kg, hvilket forhindrer meget tunge løft, hos den enkelte medarbejder. Hvis dette, for medarbejderne, stadig er en udfordring kan man kombinere EffiMat® lagerrobotten med et conveyor system, der gør at medarbejderen ikke skal løfte kasserne. 

Løsningen gør det altså nemmere og mere ergonomisk for medarbejderen at plukke varer, end med en traditionel lagerreol. 

Dette er kun et eksempel på utallige muligheder for automatiserede lagerløsninger der kan optimere forholdende for virksomhedens medarbejdere.

Se også vores film om pluk her.

EffiMat Storage Technology A/S producerer automatiske og fleksible lagerløsninger. Navnet stammer fra vores nøgleprodukt, den revolutionære EffiMat®. Du kan læse mere om EffiMat på www.effimat.dk.

Mere fra EffiMat Storage Technology A/S

EffiMat Storage Technology A/S

www.effimat.com

EffiMat Storage Technology A/S er grundlagt med en vision om at skabe den bedste lagerautomat målt på hastighed, kvalitet og fleksibilitet. Med mange succesfulde installationer af lagerautomater i internationale virksomheder over hele verden og en konstant fokus på produktudvikling, står virksomheden godt rustet til at møde fremtidens krav om høj performance…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere