E-handelsboom skal nu også gavne danske lokalvarer
Små lokale fødevarer producenter er blevet hårdt udfordret af coronapandemien. En stor del af deres salg foregik før i små delikatesseforretninger, restauranter og så videre. Men nu vil Coop hjælpe dem ved at oprette en specialbutik på Coop.dk MAD. Onlinebutikken ”slog dørene op” den 25. september.
Da coronakrisen ramte i foråret, mistede mange små danske fødevareproducenter størstedelen af deres omsætning. Det skete som en konsekvens af at barer, restauranter og hoteller ikke kunne købe de små producenters unikke varer længere.
I den anledning tog Coop flere lokalvarer ind i deres sortiment, hvilket de oplevede som intet mindre en succes. ”Som et forsøg på at hjælpe de små danske producenter, og for at tilbyde vores kunder flere unikke varer, valgte vi i foråret at tage flere danske varer fra små producenter ind i vores butikker. Vi så efterfølgende en markant stigning i salget af disse varer”, siger lokalvarechef i Coop, Hanna Schaldemose.
Coop oplevede samtidig henover foråret, hvordan dagligvarer indkøb på nettet voksede i popularitet. Det blev grundlaget for virksomhedens nyeste idé: en specialbutik på Coop.dk/mad, hvor unikke lokale varer tilgængelige for endnu flere danskere. Den 25. september blev denne idé så til virkelighed.
Læs også: 4 ud af 10 e-handelsbutikker har ansat under coronakrisen
Sortimentet i den nye onlinebutik består af de bedst sælgende varer i Coops lokalvaresortiment i butikkerne, varer fra producenter, der har lavet et succesfuldt crowdfunding-projekt på Coop Crowdfunding og varer, der har været i finalen i Coops Produktpris ’Sol over Gudhjem’.
I onlinebutikken kan man også læse lidt om producenterne samt varerne, og hver tredje måned kommer der nye varer på ”hylderne”.
Blandt produkterne er alt fra havtornmarmelade fra Bornholm til Kimchi fra Kattinge og friskmalet økologisk mel fra Nordsjællands Fællesmølleri. kunderne finder også de lidt mere unikke og innovative varer, som for eksempel chips og granolaer fra Agrain, der bruger mask, et restprodukt fra øl og whiskey produktionen, til at producere disse næringsrige og velsmagende fødevarer.
- KCP