E-handelsboom skal nu også gavne danske lokalvarer

Små lokale fødevarer producenter er blevet hårdt udfordret af coronapandemien. En stor del af deres salg foregik før i små delikatesseforretninger, restauranter og så videre. Men nu vil Coop hjælpe dem ved at oprette en specialbutik på Coop.dk MAD. Onlinebutikken ”slog dørene op” den 25. september.

08.10.2020

SCM.dk

Da coronakrisen ramte i foråret, mistede mange små danske fødevareproducenter størstedelen af deres omsætning. Det skete som en konsekvens af at barer, restauranter og hoteller ikke kunne købe de små producenters unikke varer længere.

I den anledning tog Coop flere lokalvarer ind i deres sortiment, hvilket de oplevede som intet mindre en succes. ”Som et forsøg på at hjælpe de små danske producenter, og for at tilbyde vores kunder flere unikke varer, valgte vi i foråret at tage flere danske varer fra små producenter ind i vores butikker. Vi så efterfølgende en markant stigning i salget af disse varer”, siger lokalvarechef i Coop, Hanna Schaldemose.

Coop oplevede samtidig henover foråret, hvordan dagligvarer indkøb på nettet voksede i popularitet. Det blev grundlaget for virksomhedens nyeste idé: en specialbutik på Coop.dk/mad, hvor unikke lokale varer tilgængelige for endnu flere danskere. Den 25. september blev denne idé så til virkelighed.

Læs også: 4 ud af 10 e-handelsbutikker har ansat under coronakrisen

Sortimentet i den nye onlinebutik består af de bedst sælgende varer i Coops lokalvaresortiment i butikkerne, varer fra producenter, der har lavet et succesfuldt crowdfunding-projekt på Coop Crowdfunding og varer, der har været i finalen i Coops Produktpris ’Sol over Gudhjem’.

I onlinebutikken kan man også læse lidt om producenterne samt varerne, og hver tredje måned kommer der nye varer på ”hylderne”.

Blandt produkterne er alt fra havtornmarmelade fra Bornholm til Kimchi fra Kattinge og friskmalet økologisk mel fra Nordsjællands Fællesmølleri. kunderne finder også de lidt mere unikke og innovative varer, som for eksempel chips og granolaer fra Agrain, der bruger mask, et restprodukt fra øl og whiskey produktionen, til at producere disse næringsrige og velsmagende fødevarer.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Er du klar til at træffe de rigtige beslutninger for fremtidens logistik?

Slimstock Nordic

Sponseret

An opinion Making Artificial Intelligence (AI) land in supply chain practice

Relateret indhold

30.05.2025SCM.dk

Aalborg Portland vil gå fra sort syndebuk til grøn frontløber

28.05.2025SCM.dk

Danmark skal satse klogt i det globale batterikapløb

27.05.2025SCM.dk

Cbamboo løber med sejren i europæisk start-up konkurrence

26.05.2025SCM.dk

Supermagter ved skillevej: Kinas CO2-kurve knækker og USA fyrer op i kulkraftværkerne

26.05.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Inspiration og innovation i Hobro

26.05.2025SCM.dk

Den kolde kæde: Branchefolk vil sænke temperaturen med 3 grader

23.05.2025SCM.dk

Kritik: Overimplementering af EU-regler forsinker dansk elektrificering

23.05.2025Implement Consulting Group

Sponseret

Untangling the web of ESG reporting

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle