Dybe forskningsindsigter skal gøres til kommerciel succes

Forretningsmuligheder gemt i universiteternes forskning skal vækkes til live til gavn for den grønne omstilling og virksomhedernes konkurrenceevne. Et nyt projekt "Deep Green Innovators" bliver sat i gang for at bringe den grønne forskning ud til erhvervslivet. Projektet har modtaget 10 millioner kroner fra Industriens Fond.

Det nye projekt skaber iværksætterteams bestående af talentfulde studerende, erfarne forskere og erhvervsfolk med relevant ekspertise. Foto: Industriens Fond

23.08.2024

SCM.dk

Danske universiteter er førende inden for dybdegående forskning, men vejen fra laboratoriet til markedet kan være lang og besværlig. Netop her vil Deep Green Innovators nedbryde forhindringer med nye samarbejdsmodeller og kanaler mellem forskere, iværksættere og erhvervsliv.

"Danske forskere er blandt verdenseliten, men de forlader sjældent en akademisk karriere for at starte virksomheder. Derfor skaber vi nu nye kanaler til at omsætte dybdegående forskningsindsigter til kommerciel succes”, siger Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør ved Aarhus Universitet, hvor Deep Green Innovators ledes fra.

Det betyder konkret, at Aarhus Universitet, Copenhagen Business School og Aalborg Universitet i regi af Deep Green Innovators vil fungere som national dansk katalysator for at skabe en stærkere forbindelse mellem universitetssektoren og erhvervslivet og opfinde en helt ny metode til at løfte innovationen ud fra landets universiteter. Et af hovedelementerne i projektet er et nyt greb, der består af oprettelsen af 75 specialiserede iværksætterteams bestående af talentfulde studerende, erfarne forskere og erhvervsfolk med relevant ekspertise. Sammen skal de så frøene til nye virksomheder, og ambitionen er, at mere end 30 startups ser dagens lys som følge af projektets aktiviteter.

"Fremgangsmåden kan give forskere mulighed for at forfølge deres passion for forskning, samtidig med at de bidrager til løsninger på samfundets udfordringer. Det er en mulighed for dem at engagere sig i iværksætteri uden at forlade den akademiske verden”, siger Lone Ryg Olsen.

Derudover skal projektet også bygge bro ud til 40 etablerede virksomheder, der dermed får gavn af den unikke forskning ved hjælp af fageksperter eller studerende.

Læs også: Generation Z ønsker arbejdspladser med tryghed og plads til forskellighed

Det skarpe fokus på grøn teknologi og den aktive involvering af både universitetssektoren og erhvervslivet er baggrunden for Industriens Fonds opbakning. 

"Videnskab er en vigtig driver bag fremtidens løsninger. Også når vi taler grøn omstilling og bæredygtig produktion. Men nyskabende teknologier gennemgår en lang modningsproces, inden de kan overleve på markedsvilkår, og den proces kræver flere forskellige fagligheder”, siger Thomas Hofman-Bang, der er administrerende direktør i fonden, og fortsætter:

"Her kan Deep Green Innovators byde ind med relevante kompetencer og sikre, at vi forløser det store uudnyttede potentiale, der er ved at gøre mere forskning til forretning, der kan bane vejen for flere danske vækstvirksomheder baseret på grønne løsninger”.

Kilde: Industriens Fond

/ PiB

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes - en del af den digitale forsyningskæde

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

25.10.2024SCM.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

25.10.2024SCM.dk

Hapag-Lloyd skruer op for forventningerne

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

23.10.2024SCM.dk

Dansk Fjernvarme vil sætte turbo på elektrificeringen

22.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Nem styring af vareinfo og priser på produkter fra hele verden

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

21.10.2024SCM.dk

Flere modne akademikere bliver på arbejdsmarkedet

19.10.2024SCM.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - online - aften

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

24.10.2024

Tid

17:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Ledelse og facilitering

Vil du være god til at facilitere møder, workshops, projekter og lignende? Og vil du kunne understøtte relationelle processer, der skaber værdi, mening og ønsket effekt?

Dato

25.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Få overblik over alt på et sted med Production Floor Execution

Webinaret for jer, der udfordres af for meget spildtid, mangelfuld registrering af tids- og materialeforbrug og/eller upræcise kostpriser

Dato

30.10.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

30.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aalborg Øst, Hadsundvej 200, 9220, Aalborg Ø

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V