07.08.2018  |  Strategi & ledelse

DSV opjusterer efter solidt regnskab

Et godt resultat for 2. kvartal 2018 giver transportselskabet DSV en god fremdrift og et stærkt fundament for yderligere vækst. Specielt luftfragten trækker op.

Den store danske transportaktør DSV sendte i sidste uge sin delårsrapport for 1. halvår 2018 på gaden, og det er med gode nyheder for virksomhedens mange aktionærer. Kvartalsregnskabet for Q2 2018 er således historisk godt og giver anledning til optimisme.

Læs også: DSV køber DFDS’ baneløsning mellem Danmark og Italien

"Vores finansielle resultat for andet kvartal af 2018 er all-time high, og det glæder mig, at alle vores forretningsområder har leveret gode resultater. Ved indgangen til andet halvår af 2018 ser vi fortsat en stabil udvikling på det globale transportmarked, og effekten af ændrede toldtariffer har indtil nu været begrænset. DSV har god fremdrift og et stærkt fundament for yderligere vækst, og vi opjusterer derfor forventningerne til 2018”, siger adm. direktør Jens Bjørn Andersen, der i øvrigt fejrede 10 års jubilæum som CEO samme dag, som regnskabet udkom.

Konkret forventer DSV nu, at resultat af selskabets primære drift før særlige poster lander i niveauet 5,3-5,6 mia. kroner (tidligere 5,1-5,4 mia.). Koncernens nettoomsætning nåede i årets andet kvartal op på knap 19,5 mia. mod knap 19 mia. i samme periode sidste år.

Luft og hav viser styrke
Det er specielt luftfragten, der trækker op for DSV. I andet kvartal af 2018 steg bruttooverskuddet således med 15,6 procent ift. samme periode sidste år, mens fragtmængden målt i ton voksede 12 procent, sammenlignet med en generel markedsvækst på kun fire procent.

Også på havene går det godt med en kvartalsvækst på 10 procent sammenlignet med 2017, mens det ser sværere ud for vejgodset. Bruttooverskuddet voksede således kun med 2,1 procent i Q2 2018, igen sammenlignet med Q2 2017, og år-til-dato er væksten negativ med -2,3 procent.

For Air & Sea-divisionens vedkommende peger DSV på ’forbedret produktivitet gennem hele organisationen’ som en af årsagerne til de rekordhøje marginer. Derudover fremhæver man, at ’de resterende synergier fra integrationen af UTi nu er blevet realiseret’.

Når det gælder DSV Road, tilskriver man faldet i nettooverskud i årets andet kvartal med en nettoindtægt fra ejendomshandler på omkring 125 mio. kr. i Q2 2017. Fremadrettet lyder det, at divisionen fortsat vil ’fokusere på strategiske projekter’, hvilket bl.a. omfatter en opdatering af selskabets TMS og udrulningen af onlineplatformen myDSV.

Læs også: Mærsks regnskab viser milliardunderskud

Endelig har DSV også divisionen Solutions, der leverer kontraktlogistik i form af bl.a. lager- og distributionsløsninger, der understøtter kundernes forsyningskæder. Her præsterede man vækstrater på lige under de 10 procent på de forskellige parametre mellem Q2 2017 og Q2 2018, hvilket man specielt tilskriver den øgede e-handel og sit samarbejde med bilindustrien.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere