13.08.2018  |  IT

Drone kan holde fugle væk fra lufthavne

Amerikanske ingeniører har udviklet en algoritme til droner, der kan opsnuse fugles bevægelsesmønstre og drive dem væk fra lufthavnsområder.

En række ingeniører fra California Institute of Technology, Caltech, har udviklet en ny dronealgoritme, der gør det muligt at holde fugle væk fra lufthavne, skriver ing.dk.

Læs også: Video: Stor kinesisk passagerdrone testflyver

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ideen opstod på baggrund af det såkaldte ’mirakel på Hudsonfloden’ i 2009, hvor et fly blev ramt af en flok gæs og var nødt til at nødlande.

Selvom alle 155 passagerer ombord overlevede, satte hændelsen tanker i gang hos professor Soon-Jo Chung. 

”Jeg tænkte, at næste gang ville sådan en hændelse måske ikke slutte lykkeligt”, siger han i en pressemeddelelse fra Caltech.

Derfor udviklede han og en række andre forskere en drone, der kan påvirke fugles flyvemønster. 

Se i denne video, hvordan forskerne selv forklarer om drone-projektet

Præcis placering er afgørende
Når dronen skal lokke fuglene væk fra lufthavnen, er det først og fremmest vigtigt, at dronen er placeret rigtigt.

”Hvis den flyver for langt væk, vil den ikke påvirke fuglenes bevægelser, og hvis den kommer for tæt på, risikerer man at sprede fugleflokken og dermed gøre den ukontrollerbar”, siger Soon-Jo Chung i pressemeddelelsen.

Meningen er, at dronen skal placere sig i luften, så den påvirker kursen på de yderste fugle i flokken.

Kursændringen vil således sprede sig til de andre fugle, og på den måde kan dronen få fugleflokken til at flyve væk fra det uønskede område.

- JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere