07.09.2020  |  Lager & distribution

DKI Logistics løber tør for plads: udvider med 21.000 kvadratmeter højlager

DKI Logistics’ udvidelse og investering i et automatiseret pakke-anlæg sidste år har genereret en ekstraordinær god kundetilstrømning. Oveni i virksomhedens nye rolle som Danmarks corona-lager har det skabt et behov for en endnu en udvidelse. Et nyt 21.000 kvadratmeter højlager forventes at blive taget i brug 1. marts næste år.

Efter DKI Logistics sidste år vandt udbuddet om at være lager for alle varer til Region Midtjylland – lige fra lægemidler til kaffefiltre – udvidede virksomheden deres lager med 15.000 nye kvadrameter samt installerede et automatiseret pakkeanlæg. Udvidelsen har dog ikke været nok for Horsens-virksomheden, der nu et år senere har købt en 43.500 kvadratmeter grund af Horsens Kommune, hvor et nyt højlager skal bygges. Det fortæller stifter og administrende direktør Preben Borregaard til Horsens Folkeblad.

Nationalt og regionalt corona-lager

I kraft af at DKI Logistics blev lager for først Region Midtjylland og derefter Region Syddanmark, blev virksomheden i løbet af foråret hele Danmarks COVID-19 lager. Rollen som Danmarks corona-lager har stillet større krav til kapaciteten, da regionerne ønsker en større opmagasinering af værnemidler.

Læs også: Reitan Distribution A/S automatiserer logistikcenter i Horsens

”Da coronaen ramte, var der ikke værnemidler nok i Danmark, og det var svært at skaffe dem hurtigt nok. Den situation vil man ikke stå i igen, hvis der kommer en ny bølge eller en anden pandemi, og derfor skal der være større sikkerhedsmargin på lagrene”, forklarer Preben Borregaard.

Kunderne er klar

Det automatiserede pakkeanlæg hos DKI, som har gjort det væsentligt hurtigere at plukke og pakke særlige varegrupper, bruges ikke kun til regionernes ordrer. Tilgangen af andre kunder har været markant efter anlæggets ibrugtagen, oplyser Preben Borregaard.

”Og de kunder, vi får til anlægget, har også andre varer, de gerne vil have lagerført. De ønsker også stødpudelagre af deres varer, og vi er simpelthen løbet tør for plads”, siger direktøren.

DKI’s nye 21.000 kvadratmeter højlager vil kunne huse 40.000 paller. Samlet set er der tale om en investering i omegnen af 100 millioner kroner, fortæller direktøren.

Ud af de 40.000 pallepladser har virksomhedens kunder allerede lagt beslag på tre fjerdedele af pallepladsen. Derfor barsler Preben Borregaard allerede nu med muligheden for endnu en udvidelse.

”Vi har foreløbig købt en grund og reserveret en anden, som også er 43.500 kvadratmeter. I første omgang bygger vi fase et og to på hver 10.500 kvadratmeter, men vi taler allerede om muligheden for fase tre og fire på den anden grund. Jeg forventer, at vi træffer den beslutning inden for et år”, siger han.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere