14.11.2018  |  Branchenyt

DHL kåret som Danmarks bedste store arbejdsplads

Great Place to Work har kåret transport- og logistikvirksomheden DHL Express & Aviation som nummer et i kategorien Danmarks Bedste Arbejdsplads med mere end 500 medarbejdere. Arbejdsglæde er centralt.

Tirsdag den 13. november blev Danmarks Bedste Arbejdspladser 2018 kåret af Great Place to Work, og i den store kategori, for virksomheder med over 500 ansatte, vandt transport- og logistikvirksomheden DHL Express & Aviation.

Læs også: DHL blandt verdens bedste arbejdspladser

Alt i alt mener 94 procent af de 675 medarbejdere, at DHL alt taget i betragtning er et rigtig godt sted at arbejde. De har vurderet deres arbejdsplads på parametrene fællesskab, stolthed, respekt, troværdighed og retfærdighed.

Det vækker selvsagt glæde i selskabets ledelse.

”Det lyder måske banalt, men vi vil være et sted, hvor medarbejderne ikke blot indkasserer en hyre, men i stedet glæder sig til at gå på arbejde hver eneste dag med det mål at skabe gode resultater i et meningsfyldt og trygt fællesskab med kolleger og ledelse. Vi arbejder benhårdt med processen, derfor er det en fantastisk anerkendelse, vi nu har fået af Great Place to Work”, siger HR-direktør i DHL Express, Pia Baagø Skat-Rørdam.

Ledelsen hos DHL vil med egne ord ”gerne skabe en familiefølelse hos medarbejderne”. Det indebærer en kultur, hvor der arrangeres konkurrencer og fællesspisning, hvor ledelsen giver kram, når der er brug for det, og hvor der postes ugentlige video-opdateringer om virksomheden på den interne app. Det giver god mening på flere parametre.

Gevinster på flere planer
”Tro ikke, vi er gamle hippier, det her er business. Det er bevist, at når folk er motiverede og engagerede, skaber de også gode relationer til kunderne og leverer kvalitetsservice, som vi er meget afhængige af. Det er en service profit chain. Hvis medarbejderne er glade for at gå på arbejde, smiler de også til kunden i telefonen”, siger Pia Baagø Skat-Rørdam.

Hos Great Place to Work anerkender man netop de mange gevinster ved DHL’s indsats:

”DHL Express og Aviation er et lysende eksempel på en arbejdsplads, hvor arbejdsglæden er helt i top. Generelt kendetegner det virksomhederne på listen, at de ser medarbejderne som den vigtigste ressource. Kun gennem tillid og gensidig respekt kan man skabe motivation og engagement til gavn for både livskvalitet, kunder og i sidste ende virksomhedens resultater”, siger adm. dir. i den danske afdeling, Liselotte Jensen.

Vinderen hos de mellemstore virksomheder blev IT-virksomheden Elbek & Vejrup, mens nummer et blandt Danmarks små arbejdspladser er Absalon Hotel Group.

Læs også: DSV-lager: Medarbejdere slipper for manuelle palleløft

Great Place to Work noterer sig, at det generelt går godt for de virksomheder, der deltager i konkurrencen. Det seneste år har selskaberne på årets liste således skabt 904 nye jobs, svarende til en vækst på 8 procent. På samme tid har de øget omsætningen med gennemsnitligt 9 procent.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere