25.07.2017  |  Lager & distribution

DHL gennemfører forsøg med mobile lagerrobotter i Holland

For nylig kunne teknologiselskabet Wärtsilä afsløre, at man i samarbejde med DHL har haft succes med at afprøve mobile robotter i Wärtsiläs distributionscenter i Holland. Det har fået selskabet til at fortsætte med forskning i smart robotteknologi, så man i fremtiden kan strømline lageroperationer.

I samarbejde med transportgiganten DHL kunne teknologiselskabet Wärtsilä for nylig afsløre, at man har haft succes med at gennemføre et pilotprojekt med mobile robotter fra Fetch Robotics i Wärtsiläs centrale distributionscenter i Kampen i Holland, skriver eDelivery.net.

Det hollandske varehus står for Wärtsiläs reservedele, hvor alt fra modtagelse af ordrer til kundelevering drives af DHL.

Læs også: Robotter i logistikken - løsning, udfordring eller trussel?

Robotter skal forbedre daglig drift
Projektet har blandt andet haft til formål at undersøge, hvordan robotter kan anvendes til at forbedre den daglige drift på lageret i Kampen og for at lære, hvordan mennesker og robotter samarbejder.

Dette sker blandt andet ved, at de ansatte kan interagere med robotterne via en touchscreen:

”Robotterne er designet til at arbejde sammen med medarbejderne, men samtidig skal de også kunne tage sig af mere fysisk anstrengende opgaver", siger Denis Niezgoda, fra DHL Costumer Solutions & Innovation, til eDelivery.net. og fortsætter:

"Derudover har vi med vores pilotprojekt erfaret, at robotterne alene kan gå mere end 30 kilometer om dagen. Det er med til at øge produktiviteten og sikkerheden inden for det arbejdsmiljø, der eksisterer på vores lager”.

Læs også: Ny mobilrobot fra MiR er designet til industrien

De autonome mobile robotter har en belastningskapacitet på 78 kilo og kan dække en afstand på to meter per sekund. Når batteriets levetid på ni timer er opbrugt, kan robotten selv finde vej til laderenheden.

Derudover kan robotterne genkende placering og omgivelser og kan samtidig skelne mellem dynamiske og statiske forhindringer.

Fremtidig forskning skal forbedre produktivitet
Efter succesen med pilotprojektet har man hos Wärtsilä besluttet sig for at se nærmere på mulighederne for implementering af robotter i dagligdagen i sit logistik- og lagermiljø:

”Pilotprojektet har været en succes, hvilket har fået os til at fortsætte med at udforske og udvikle nye applikationer af smart mobil robotteknologi”, siger Anne Träsbäck, der er daglig leder for delleverancer i Wärtsilä Services, til eDelivery.net og fortsætter:

”Derfor vil vi i samarbejde med vores partnere afprøve forskellige robottyper og teknologier, så vi i fremtiden kan forbedre produktiviteten, kvaliteten og sikkerheden i vores operationer”.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere