26.02.2018  |  Lager & distribution

DHL Express slår dørene op for nyt logistikcenter i Bruxelles

I sidste uge åbnede DHL Express sit 36.500 kvadratmeter store logistikcenter i Bruxelles, der bliver et af koncernens største globale knudepunkter.

36.500 kvadratmeter - så stort er DHL Express' nye logistikcenter i Bruxelles lufthavn, der med sin størrelse næsten har firedoblet koncernens kapacitet i den belgiske hovedstad.

Læs også: DHL klar med globalt handelsbarometer

Fremover skal det moderne logistikcenter, der har kostet lige over én milliard danske kroner, huse 1.200 medarbejdere, som skal håndtere op til 42.000 forsendelser i timen, hvilket gør centret til det femtestørste knudepunkt i det globale DHL-netværk:

"Bruxelles har en afgørende rolle i det globale DHL Express-netværk. Det nye logistikcenter bliver et af vores største knudepunkter i verden, og placeringen i Europas logistikhjerte spiller også en vigtig rolle i at forbinde virksomheder fra regionen med resten af verden", siger Ken Allen, CEO i DHL Express, og fortsætter:

"Den nye hub er samtidig en vigtig del af vores verdensomspændende investeringsplan og vil være med til at understøtte vores vækst, effektiviteten af vores netværk og det høje kvalitetsniveau, som vores kunder forventer af os".

Ny teknik skal skabe bedre effektivitet
Også hos logistikcentrets Vice President, Koen Gouweloose, var der begejstring ved indvielsen af det nye logistikcenter - og særligt for centrets sorteringsteknologi:

"Vores nye logistikcenter er et godt eksempel på nogle af de seneste nye teknikker inden for logistik. Det giver os mulighed for at behandle endnu flere forsendelser endnu hurtigere og mere effektivt. Det nye logistikcenter giver os mulighed for at spille en vigtig rolle i netværket, samtidig med at vi lægger stor vægt på sikkerhed og arbejdsvilkår for vores 1.200 medarbejdere, der skal være med til at sikre, at vores kunder får den service, som de forventer af DHL Express".

Læs også: DHL gennemfører forsøg med mobile lagerrobotter i Holland

Som led i DHLs GoGreen-program reducerer det nye center virksomhedens økologiske fodaftryk med 768 tons CO² om året grundet den mere effektive sorteringsteknik og bedre isolering. Derudover er centret certificeret under Transported Asset Protection Associations (TAPA) sikkerhedsstandarder.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere