07.09.2018  |  Planlægning

Case: Den tyske virksomhed Buhr Gruppe vælger grænsefladen fra TIMOCOM som digital turbolader

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sådan kom Buhr Gruppe ud i overhalingssporet med grænsefladen TC Connect fra TIMOCOM.

En forenkling og effektivisering af arbejdsgangene inden for transport- og logistikbranchen har aldrig været mere relevant end nu. Datastrømmen skal nå hen til rette sted så hurtigt som muligt. Løsningen hedder grænseflader, også kaldet interfaces.

Kunden

Den tyske, familiedrevne virksomhed Buhr Gruppe blev grundlagt i 1989 og er siden da vokset støt. I dag har virksomheden således 130 medarbejdere og råder over 65 lastbiler med sættevogn og diverse specialudstyr, som sendes på opgaver over hele verden fra hovedkvarteret i den tyske by Bergen i Nedersachsen. "Vores virksomhed tog sig oprindeligt af affaldstransporter inden for landbruget.  Med tiden har vi specialiseret os i transport af papir, træ, drikkevarer, byggekomponenter og olie", forklarer direktøren Walter-Christoph Buhr.

Udfordringerne

Moderne logistik kræver hurtige beslutninger. Der ikke tid til tøven og lange overvejelser, hvis transportopgaverne skal afvikles optimalt. Derfor satte Buhr Gruppe sig for at etablere en hurtig og ukompliceret kontakt til deres transportpartnere.

Hvilke problemer havde Buhr Gruppe? 
"Det var alt for besværligt at indtaste og ajourføre transportopgaverne i databasen. Ofte var vi nødt til at indtaste transportopgaverne flere gange. Først i vores eget interne transportstyringssystem (TMS), "Gehr Dispo SP", og herefter endnu engang hos TIMOCOM. Det var irriterende og tidskrævende", fortæller Walter-Christoph Buhr.

Denne proces krævede altså tydeligvis en overhaling. Valget faldt på grænsefladen TC Connect fra TIMOCOM, udbyderen af Europas største transportplatform. Gehr Datentechnik, der havde udviklet virksomhedens interne transportstyringssystem (TMS), fik til at opgave at stå i spidsen for implementeringen.  Formålet med TC Connect var at spare både tid og penge. TC Connect skulle ligeledes bruges til at optimere virksomhedens returtransporter og derved undgå tomkørsler.

Hvilke hurdler oplevede IT-teamet fra Gehr Datentechnik?

Den største udfordring for softwareudviklerne var at skabe et harmonisk forhold mellem funktionalitet og brugervenlighed. Det vil sige: Kompleksitet ja tak, men kun så længe systemet stadig er nemt at bruge. Et system kan være nok så omfangsrigt og avanceret, men værdien er lig nul, hvis ingen kan finde ud af bruge det effektivt. Grænsefladen skulle derfor være så enkel og automatiseret som muligt. Derfor udviklede vi en installationsassistent, der sendte installationsvejledninger til TIMOCOM kontaktpartnerne per e-mail.

Løsningen

Hvilke fordele nyder disponenterne helt konkret godt af? Hvad har ændret sig?

"Medarbejderne inden for transportbestillingen behøver nu kun at afkrydse de ønskede transportordrer. Herefter overføres dataene enkelt og problemløst til databanken. Slut med dobbeltindtastninger og tidspilde", sådan beskriver Walter-Christoph Buhr funktionaliteten af den nye grænseflade.

Herudover fjernes allerede afsluttede transportordrer, hvilket sparer plads og letter oversigten. Når den passende transportpartner til et given opgave er fundet, slettes transporttilbuddet automatisk. Det sparer tid og og gør det muligt for medarbejderne at koncentrere sig om andre trin i ordreafviklingen. Endnu en fordel: Dermed kan de bedre og hurtigere imødekomme kundernes ønsker og krav på andre områder.

Med TIMOCOM grænsefladen TC Connect kan allerede oprettede ordrer overføres automatisk (f.eks. som sammeloverførsel).

"Takket være det gnidningsfrie samarbejde mellem vores softwareproducent Gehr Datentechnik og TIMOCOM var det en smal sag at implementere grænsefladen", fortæller Walter-Christoph Buhr.

Fordelene

TC Connect giver en markant tidsbesparelse i forhold til de daglige arbejdsgange. "På en uge sparer vi ca. 4 timer i alt", fortæller Walter-Christoph Buhr. Gehr Datentechnik drager ligeledes fordel af de digitaliserede processer i kraft af sin rolle som TMS-udbyder. Implementeringen har nemlig givet Gehr Datentechnik en konkurrencemæssig fordel i forhold til TMS-systemer uden direkte TIMOCOM-tilknytning.

Også i forhold til optimeringen af returtransporter byder TC Connect på store fordele. TC Connect har nemlig gjort det muligt for virksomheden at opbygge en fast base af transportpartnere, hvilket igen resulterede i talrige nye kunder.  En effekt, der har været med til at øge omsætningen betragteligt.

Et godt eksempel til efterfølgelse for hele transportbranchen

Eksemplet Buhr Gruppe illustrerer tydeligt, hvilke fordele implementeringen af TimoCom grænsefladerne (også kaldet application programming interface eller API i forkortet form) giver: "Arbejdseffektiviteten- og tempoet øges i det daglige workflow. Og det må siges at være en af de mest relevante målsætninger inden for transport- og logistikbranchens digitaliseringsprocesser", fastslår Lars Küpper, Solutions Manager hos TIMOCOM.

De tiltag, der allerede nu sikrer Burh Gruppe hurtigere processer og tidsbesparelser, kan også hjælpe mange andre virksomheder derude. "Branchens kendskab og interesse i digitale løsninger stiger dag for dag, hvilket kun har givet TIMOCOM endnu flere kundeforespørgsler inden for dette område", tilføjer Küpper.

Digitaliseringen er ikke bare et eller andet abstrakt begreb fra forskningen eller medierne. Digitaliseringen har derimod gjort sit indtog direkte ude hos virksomhederne og hjælper allerede i dag med at forbedre og forenkle arbejdshverdagen for mange medarbejdere.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere