21.12.2016  |  Lager & distribution

De små vognmænd kører med størst overskud i transportbranchen

Det går generelt godt i transportbranchen, hvor særligt de små vognmandsvirksomheder hiver penge hjem, viser ny undersøgelse.

Det går generelt bedre og bedre for de danske vognmandsvirksomheder, viser Transportanalysen 2016 fra Deloitte. Indtjeningen er stigende og mængden af konkurser er halveret siden 2010.

Læs også: Amazon på vej med app til lastbilchauffører

”De danske vognmænd nyder uden tvivl godt af det generelle opsving i økonomien. Alene hen over de seneste to år er det gennemsnitlige primære resultat per ansat steget med cirka 40 procent. Samtidig er andelen af virksomheder, der kører med underskud, på retur”, siger partner i Deloitte, Lars Andersen. 

Selvom det overordnet går godt, viser analysen også en tendens til, at de små vognmænd klarer sig bedre end de store:

”Ser man på det primære resultat per ansat, er det klart de små virksomheder, der er helt i top, mens de store indtager pladsen i bunden. Samme billede tegner sig, når man kigger på afkastet af den investerede kapital, der også er et vigtigt nøgletal. Også her har de små virksomheder lagt sig forrest i feltet, og det synes i stigende grad svært at indhente dem”, siger Lars Andersen.

Deloitte-partnerens råd til de store virksomheder er at have fuldt fokus på at styre pengebindingen og likviditeten, samt generelt at have kontrol med og orden i den daglige økonomi.

Læs også: Fremtidens lastbiler skal vinke farvel til diesel

Deloittes Transportanalyse 2016 er baseret på tal fra 158 speditører samt 730 vognmænd og bygger på resultater fra de seneste tre år. Ifølge analysen er en begræsent andel på 7,8 procent af de danske vognmandsvirksomheder i farezonen for at gå konkurs.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere