21.04.2020  |  Branchenyt

Danske supply chain ledere bekymrer sig mere end deres europæiske kolleger under coronakrisen

Indhold fra partner Hvad er dette?

I en ny undersøgelse har supply chain ledere i Europa vurderet deres supply chains under corona krisen. Men hvilke forskelle oplever supply chain ledere i Danmark i forhold til resten af Europa? Syncronic tager temperaturen

Danske supply chain ledere har en anden type bekymringer over corona-krisens konsekvenser end deres kolleger i resten af Europa. 

Det fremgår af en undersøgelse foretaget af Supply Chain Media og Syncronic, der er gennemført i anden halvdel af marts.

På den ene side er ”kun” 44 % af danske SCM-ledere bekymret for, om deres virksomheder bliver ramt af manglende leverancer. Her er tallet 60 % for Europa som helhed.

Omvendt har danske SCM-ledere langt flere rynker i panden over de finansielle aspekter:

  • Således er 67 % af danske SCM-ledere bekymrede for deres egen virksomheds overlevelse mod ”kun” 46 % i resten af Europa. 
  • Og ligeledes er 67 % af danskerne bekymret for, om deres vigtigste kunder overlever krisen. Det modsvarende tal for resten af Europa er blot 31 %.
  • Danske SCM-ledere er samtidigt også markant mere bekymrede for, at transport til kunderne skal blive en flaskehals i forhold til deres europæiske kolleger (78 % vs. 49 %). 

”Det er tydeligt, at især produktionssektoren har været lukket mere ned i udlandet end i Danmark, samtidig med at de indgående volumener ikke har været tilsvarende berørt. Det gør det nemmere for danske virksomheder at producere varer fra deres fabrikker. Til gengæld er danskerne lige nu væsentligt mere bekymrede for, hvad der sker på kundesiden, idet hver tredje ser et ekstremt fald i efterspørgslen mod kun hver fjerde i udlandet,” fortæller partner Henrik Knak fra Syncronic.

At danske SCM-ledere på visse områder er lidt mere bekymrede – eller måske bare mere ansvarlige og agerer med rette omhu – end i resten af Europa, overrasker ham ikke. For det relativt høje danske bekymringsniveau kan hænge sammen med, at danske topchefer generelt har udvist en meget høj bekymring for en generel global recession siden årsskiftet. Corona-situationen har blot yderligere forstærket denne bekymring. 

Han advarer samtidigt om, at effekten af det tidligere produktionsstop i Kina endnu ikke er slået helt igennem hos mange danske og europæiske virksomheder, da transport af varer med skib fra Kina samlet set kan tage op til 12 uger. 

”Det kan sagtens skabe en forsinket effekt på forsyningssiden i Danmark og resten af Europa. Hertil kommer coronakrisens mange ubekendte faktorer, som kan forskubbe det samlede billede.” 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere