01.01.2021  |  Lager & distribution

Danske lastbilchauffører udnytter kapaciteten bedre

Lastbiler, der kører firmakørsel, er blevet bedre til at udnytte kapaciteten de seneste to kvartaler. I andet og tredje kvartal af 2020 har kapacitetsudnyttelsen været 52 procent mod omkring 43 procent i de fire kvartaler før da.

Firmakørsel, som er et firmas transport med egne lastbiler og egne varer, voksede med 7,4 procent fra andet til tredje kvartal. Det betyder, at andelen af firmaernes egen kørsel ud af den samlede nationale transport er steget til 16,2 pct. i tredje kvartal 2020 i forhold til 15,4 pct. i andet kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig er kapacitetsudnyttelsen for lastbiler, der kører firmakørsel, forbedret under både andet og tredje kvartal. Det betyder at lastbilerne har været i gennemsnit 52 procent fyldt i forhold til deres maksimum kapacitet. I de fire kvartaler før Q2 2020 lå kapacitetsudnyttelsen dog kun på omkring 43 procent.  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Positive forventninger til fremtiden falmer i industrien

Kapacitetsudnyttelsen i vognmandskørsel har været konstant omkring 43 pct. over en længere periode.

En høj kapacitetsudnyttelse over længere tid afspejler i hvor høj grad, vognmændene har succes med at fylde lastbilerne op og undgå tomme ture. På kort sigt kan midlertidige ændringer i efterspørgslen efter transport påvirke kapacitetsudnyttelsen, da den samlede kapacitet (antallet af lastbiler) tilpasser sig langsommere.

Kilde: Danmarks Statistik

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere