04.04.2018  |  IT

Dansk virksomhed vil digitalisere international handel

En ny eksportportal gør det muligt for både store og små virksomheder at digitalisere og samle alle deres internationale handelsprocesser ét sted. De danske erhvervsorganisationerne hopper med på den digitale bølge og gør op med de papirtunge arbejdsprocesser.

På 10 måneder har Clearview Trade digitaliseret hele eksportområdet med handelsplatformen Eksportportalen.dk, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Portalen gør det muligt for både store og små virksomheder at digitalisere deres internationale handelsprocesser på ét sted. En løsning, der gør op med ineffektive, manuelle og papirtunge processer ved den internationale handel.

Læs også: DI: Nyt eksportcenter skal få gang i dansk e-handel 

Alle fire danske erhversorganisationer, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og SMVdanmark, har købt løsningen og samarbejder i dag med Clearview Trade om at digitalisere den internationale handel.

Platformen fjerner ifølge virksomheden overflødige omkostninger ved at digitalisere hele informationsflowet.

”Med samarbejdet med alle erhvervsorganisationerne konsoliderer vi markedet i Danmark. Vi har for alvor etableret vores forretning med erhvervsorganisationerne ombord og flere store danske eksportvirksomheder som kunder,” siger Morten Øllgaard, CEO i Clearview Trade.

Lige nu formidler Clearview Trade 110.000 eksporttransaktioner til mere end 600 danske eksportvirksomheder årligt. Og 2018 blev startskuddet for, at Clearview Trade kan ekspandere internationalt, fortæller Morten Øllgaard.

Gevinster ved at gå digitalt 
International handel er ofte præget af tunge og fragmenterede processer i forbindelse med eksport og tilhørende dokumentation til forsendelserne. Men gennem eksportportalen.dk er disse processer blevet digitaliseret og samlet ét sted fra start til slut.

De fire erhvervsorganisationer bruger platformen til at servicere deres kunder og medlemmer, så eksportørerne oplever en sammenhængende digital eksportproces. På den måde kan de skabe digitalt overblik over hele forsyningskæden.

Både erhvervsorganisationer og danske virksomheder ser gevinster ved at gå digitalt.

”Hos DI Certifikatservice hjælper vi, hver dag danske virksomheder med at få udstedt deres eksportdokumenter. Med vores nye løsning når vi nu ud til endnu flere kunder, og vi kan som de første tilbyde at udstede 100 pct. digitale oprindelsescertifikater, som ikke skal printes rent fysisk. Med løsningen sparer vores kunder både tid og ressourcer, når de handler internationalt,” fortæller fagleder hos DI certifikatservice, Anette Suhr Rasmussen.

Læs også: Vi har taget et digitalt kvantespring 

Dansk Industri var det første handelskammer, der valgte at samarbejde med Clearview Trade. Organisationen bruger løsningen til at udstede oprindelsescertifikationer, ATA-Carneter og påtegne eksportdokumenter, fremgår det.

På vej mod total digital omstilling
Med erhvervsorganisationerne og flere store danske virksomheder ombord, forventer Clearview Trade at øge digitaliseringen af international handel markant.

”Vi sigter efter en total digital omstilling inden for dansk eksport og import. Det er en ambition, vi også har for det internationale marked, som vi tager hul på i 2018. Potentialet inden for digitalisering af eksport- og importområdet er stort. Det er ligeledes et område, hvor der fra politisk hold også er meget fokus i øjeblikket. Papirløse processer er der, vi skal hen,” siger Morten Øllgaard.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere