Dansk produceret løfteudstyr flyttes til lagerbygning i USA

AC Hydraulic har udforsket det amerikanske marked i flere år og konklusionen er klar: Tiden er kommet til at rykke produkterne over, hvor kunderne er.

Simon Munch Laursen (th) og Lars Storgaard. Foto: AC Hydraulic

08.12.2023

SCM.dk

For snart 4 år siden ansatte AC Hydraulic deres første markedsansvarlige i USA. Målet var simpelt: vis amerikanerne værdien af dansk produceret løfteudstyr i høj kvalitet. Langsomt men sikkert er der i dag skabt en veletableret kundekreds og interessen for Viborg-virksomhedens produkter var også tydelige til dette års SEMA show i Las Vegas – en af verdens største branchemesser. 

De sidste 4 år har således fungeret som den perfekte opvarmning til det, der nu er blevet en åbenlys beslutning: At få flyttet produkterne over hvor kunderne er, nærmere bestemt i byen Charlotte i North Carolina. Her skal en nylig opkøbt 500 kvadratmeter lagerbygning danne tag over de velkendte blå produkter fra AC Hydraulic. 

"Hos AC Hydraulic er vi kendte for vores høje kvalitet, hurtige service og store tilgængelighed. Som kunde er man aldrig mere end en mail eller et opkald fra personlig og kompetent service, og det er med til at understøtte vores produkters kvalitet. Hvis vi skal overbevise amerikanerne om, at de skal vælge produkter fra AC Hydraulic, så skal den service og tilgængelighed følge med. Det kommer den til i 2024, og det bliver afgørende for, at vi kan indfri vores vækstmål derovre”, siger administrerende direktør Frederik Anker Christensen. 

Til at erobre “the Land of Opportunity” har man valgt et kendt ansigt på det skandinaviske marked, nemlig Simon Munch Laursen. Selvom varelageret ikke er færdigt før Q2 2024, begynder de indledende øvelser allerede fra den 1. januar. Det sker i tæt samarbejde med kollegaen Patrick Dubois, som de seneste 4 år har været ene mand på posten.

”Det er en fantastisk mulighed for mig at få lov til at prøve kræfter med så spændende et job, jeg glæder mig utrolig meget. Det kommer til at kræve en stor indsats at gøre AC kendt, ligesom vi er i Europa, men vi er overbeviste om, at mulighederne er der, og vi har et fantastisk set up i Danmark til at supportere os”, udtaler markedschef Simon Munch Laursen. 

Helt lavpraktisk er tidsforskellen ikke så stor som i andre dele af USA. Det gør det mere enkelt at opretholde tæt kontakt mellem USA og Danmark, så der kan handles hurtigt, når en potentiel kunde banker på døren. 

Men spørger man Frederik Anker Christensen, ligger der også andre vigtige faktorer til grundlag for beslutningen om at etablere varelager i netop Charlotte, North Carolina: 

” Beslutningen om etablering af et varelager i USA handler først og fremmest om at få vores produkter tættere på slutbrugeren. Vi er simpelthen ikke attraktive overfor de amerikanske forhandlere, hvis produkterne først skal produceres og derpå fragtes over Atlanten - så længe kan deres slutbrugere ikke vente. Hertil er netop området omkring 

Charlotte rigt på kvalificeret arbejdskraft, og så er der mange potentielle samarbejdspartnere indenfor branchen i regionen, der kan komme os til gode på vejen til succes i USA". 

Læs også: 7 anbefalinger til den moderne logistikterminal

Når Simon Munch Laursen bliver flyttet til USA, efterlader det en plads på det skandinaviske marked og til at overtage den post, har AC Hydraulic valgt en gammel kending, nemlig Lars Storgaard. 

Salgschef fra AC Hydraulic, Kenny Andersen, forklarer det naturlige valg: 

”Når man har en ung fyr med gåpåmod som Simon, er det oplagt at sende ham på eventyr. Vi stoler 100 procent på hans kompetencer og er ikke tvivl om, at han er den rigtige mand på posten. Samtidig sidder vi med et ansvar overfor de skandinaviske kunder, der nu mister en tæt relation. Heldigvis har vi Lars Storgaard på hånden, som med sin erfaring og kendte ansigt i branchen vil sikre, at vores kunder oplever et gnidningsfrit skifte”.

/ PiB

SCM.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

25.04.2025BITO Storage Systems Nordic A/S

Sponseret

Bæredygtighed og intralogistik

25.04.2025ECK – Ejnar C. Kjeldsen A/S

Sponseret

Øg sikkerheden med LED-projektorer – når traditionel skiltning ikke rækker

25.04.2025Combilift

Sponseret

Accelerating Speed, Enhancing Quality, and Delivering on Savings: Pasquill Redhill’s Strategic Investment in the Future

25.04.2025N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde 1251 – én el-truck, flere energikilder

25.04.2025BITO Storage Systems Nordic A/S

Sponseret

Effektiv lagerlogistik og materialehåndtering – sådan gør du!

25.04.2025Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Zebra MC3400 og MC3450 Android håndterminaler

25.04.2025Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

En verden til forskel for din produktkvalitet og effektivitet

25.04.2025SCM.dk

Energiforsyningens rolle i intralogistik er overset

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle