Dansk løfterobot kan arbejde en måned for prisen for en vikar i 4 dage

Slagelse-firmaet Cobot Lift har udviklet en løfterobot, der med vakuum og vision for 7.500 kroner om måneden kan løfte sække, kasser og kufferter på op til 45 kilo. Vælger virksomheden at hyre en vikar til at klare opgaven manuelt, er de samme penge brugt på fire dage.

Cobot Lift sikrer ikke kun et bedre arbejdsmiljø i industrien, logistikvirksomheder og lufthavne, men bidrager også til at løse erhvervslivets problemer med at skaffe arbejdskraft. Sidst men ikke mindst kan den frigive medarbejdere til at skabe merværdi andre steder i virksomheden. Foto: Cobot Lift.

28.10.2021

SCM.dk

I en tid med arbejdskraftmangel og en robotteknologi, der er billigere end nogensinde før, er der gode argumenter for at kigge nærmere på, hvad automatisering i danske virksomheder kan bidrage med.  

Cobot Lift ApS i Slagelse har specialiseret sig i faste og mobile kollaborative robotter, der fuldautomatisk kan løfte og minutiøst placere op til 45 kilo tunge sække, kasser og hvad man ellers kan forestille sig. 

Og det vel at mærke til en pris, der gør det til en helt god investering: 7.500 kr. mdl. på en leasingaftale. 

”Vi har udviklet en prisbillig løfterobot, der kan fjerne rigtig meget af det rutinemæssige og belastende arbejde, som stadig foregår mange steder i danske virksomheder. Det kan fx være, når paller skal læsses eller aflæsses. Det er en Cobot Lift, som på månedsbasis koster det samme, som en vikar i et-holds-skift koster i fire dage”, fortæller direktør Henrik Elm Gulløv, der dermed antyder, at pengene hurtigt kan være tjent ind igen bare på vikarbudgettet. 

Læs også: BILA kåret som global topleverandør af robotfirmaer

Menneskets krop kan i længden ikke holde til at løfte og flytte tunge sække eller kasser til og fra paller dag ud og dag ind. Menneskeligt, samfundsmæssigt og økonomisk betaler det sig således langt bedre at bruge løfterobotter. 

”Vores Cobot sikrer ikke kun et bedre arbejdsmiljø i industrien, logistikvirksomheder og lufthavne, men bidrager også til at løse erhvervslivets problemer med at skaffe arbejdskraft. Sidst men ikke mindst kan den frigive medarbejdere til at skabe merværdi andre steder i virksomheden”.  

Arbejdstilsynet ser muligheder i automation og robotteknologi 

På industrimessen hi Tech & Industry Scandinavia, der løb af stablen i uge 40 i MCH Messecenter Herning, demonstrerede Cobot Lift blandt andet sin teknologi for nogle af de 20 medarbejdere fra Arbejdstilsynet, som søgte inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser. 

”Arbejdstilsynet var på hi-messen for at se, hvad fremtiden inden for industriens område bringer. Der er ingen tvivl om at både automation og robotteknologi vinder mere frem, og hvis brugt rigtigt, vil have en positiv effekt på arbejdsmiljøet. Især de steder hvor den erstatter uhensigtsmæssige arbejdsbevægelser så som løft, bæring og ensartede bevægelser”, siger Morten Vestergaard, tilsynschef i Arbejdstilsynet. 

95% af Cobot Lifts salg er eksport 

Nogle virksomheder starter med hjemmemarkedet. Cobot Lift i Slagelse starter med hele verden og har nu efter 3 år på markedet en eksportandel på 95%. 

Tandpastaproducenten Colgate har installeret første Cobot Lift-løsning på en af deres fabrikker i Indien, og de er så tilfredse, at Colgate og Cobot Lift nu er i dialog om at udvide samarbejdet til tre andre fabrikker globalt hhv, i Guatemala, Thailand og Grækenland samt til flere andre Colgate-fabrikker i Indien. 

Læs også: Ungarsk fabrik får hjælp af mobile robotter fra Fyn

"Colgate bruger i forvejen vakuumløftere fra vores leverandør TAWI på deres fabrikker, og det smarte med Cobot Lift er så, at Colgate kan nøjes med at tilsætte en cobot/robot og resten af Cobot Lifts teknologi, men de kan genbruge vakuumløfteren i den nye automatiserede løsning, som dermed bliver ene overskuelig investering i højere produktivitet, større rentabilitet og bedre og mere attraktivt arbejdsmiljø", fortæller Henrik Elm Gulløv, CEO i Cobot Lift. 

Melblandingsproducenten Puratos, som har 64 fabrikker globalt, har fået installeret Cobot Lift til en melsækkeløsning i Østrig, hvor robotløsningen løfter 40 kilo tunge sække af paller og placerer dem ved en melblandemaskine, hvor medarbejdere kan skære sækkene op uden at belaste deres krop med tunge løft og vrid. 

"Puratos har på nogle af sine fabrikker oplevet, at 50% var fraværende ad gangen på grund af corona og et tilsvarende højt forbrug af vikarer, hvilket ikke var ideelt. Så valget af teknologien Cobot Lift handler for Puratos også om forsyningssikkerhed og oppetid og om at kunne skabe social distance på arbejdspladsen", forklarer Henrik Elm Gulløv, Cobot Lift. 

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online