28.10.2021  |  SCM 4.0

Dansk løfterobot kan arbejde en måned for prisen for en vikar i 4 dage

Slagelse-firmaet Cobot Lift har udviklet en løfterobot, der med vakuum og vision for 7.500 kroner om måneden kan løfte sække, kasser og kufferter på op til 45 kilo. Vælger virksomheden at hyre en vikar til at klare opgaven manuelt, er de samme penge brugt på fire dage.

I en tid med arbejdskraftmangel og en robotteknologi, der er billigere end nogensinde før, er der gode argumenter for at kigge nærmere på, hvad automatisering i danske virksomheder kan bidrage med.  

Cobot Lift ApS i Slagelse har specialiseret sig i faste og mobile kollaborative robotter, der fuldautomatisk kan løfte og minutiøst placere op til 45 kilo tunge sække, kasser og hvad man ellers kan forestille sig. 

Og det vel at mærke til en pris, der gør det til en helt god investering: 7.500 kr. mdl. på en leasingaftale. 

”Vi har udviklet en prisbillig løfterobot, der kan fjerne rigtig meget af det rutinemæssige og belastende arbejde, som stadig foregår mange steder i danske virksomheder. Det kan fx være, når paller skal læsses eller aflæsses. Det er en Cobot Lift, som på månedsbasis koster det samme, som en vikar i et-holds-skift koster i fire dage”, fortæller direktør Henrik Elm Gulløv, der dermed antyder, at pengene hurtigt kan være tjent ind igen bare på vikarbudgettet. 

Læs også: BILA kåret som global topleverandør af robotfirmaer

Menneskets krop kan i længden ikke holde til at løfte og flytte tunge sække eller kasser til og fra paller dag ud og dag ind. Menneskeligt, samfundsmæssigt og økonomisk betaler det sig således langt bedre at bruge løfterobotter. 

”Vores Cobot sikrer ikke kun et bedre arbejdsmiljø i industrien, logistikvirksomheder og lufthavne, men bidrager også til at løse erhvervslivets problemer med at skaffe arbejdskraft. Sidst men ikke mindst kan den frigive medarbejdere til at skabe merværdi andre steder i virksomheden”.  

Arbejdstilsynet ser muligheder i automation og robotteknologi 

På industrimessen hi Tech & Industry Scandinavia, der løb af stablen i uge 40 i MCH Messecenter Herning, demonstrerede Cobot Lift blandt andet sin teknologi for nogle af de 20 medarbejdere fra Arbejdstilsynet, som søgte inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser. 

”Arbejdstilsynet var på hi-messen for at se, hvad fremtiden inden for industriens område bringer. Der er ingen tvivl om at både automation og robotteknologi vinder mere frem, og hvis brugt rigtigt, vil have en positiv effekt på arbejdsmiljøet. Især de steder hvor den erstatter uhensigtsmæssige arbejdsbevægelser så som løft, bæring og ensartede bevægelser”, siger Morten Vestergaard, tilsynschef i Arbejdstilsynet. 

95% af Cobot Lifts salg er eksport 

Nogle virksomheder starter med hjemmemarkedet. Cobot Lift i Slagelse starter med hele verden og har nu efter 3 år på markedet en eksportandel på 95%. 

Tandpastaproducenten Colgate har installeret første Cobot Lift-løsning på en af deres fabrikker i Indien, og de er så tilfredse, at Colgate og Cobot Lift nu er i dialog om at udvide samarbejdet til tre andre fabrikker globalt hhv, i Guatemala, Thailand og Grækenland samt til flere andre Colgate-fabrikker i Indien. 

Læs også: Ungarsk fabrik får hjælp af mobile robotter fra Fyn

"Colgate bruger i forvejen vakuumløftere fra vores leverandør TAWI på deres fabrikker, og det smarte med Cobot Lift er så, at Colgate kan nøjes med at tilsætte en cobot/robot og resten af Cobot Lifts teknologi, men de kan genbruge vakuumløfteren i den nye automatiserede løsning, som dermed bliver ene overskuelig investering i højere produktivitet, større rentabilitet og bedre og mere attraktivt arbejdsmiljø", fortæller Henrik Elm Gulløv, CEO i Cobot Lift. 

Melblandingsproducenten Puratos, som har 64 fabrikker globalt, har fået installeret Cobot Lift til en melsækkeløsning i Østrig, hvor robotløsningen løfter 40 kilo tunge sække af paller og placerer dem ved en melblandemaskine, hvor medarbejdere kan skære sækkene op uden at belaste deres krop med tunge løft og vrid. 

"Puratos har på nogle af sine fabrikker oplevet, at 50% var fraværende ad gangen på grund af corona og et tilsvarende højt forbrug af vikarer, hvilket ikke var ideelt. Så valget af teknologien Cobot Lift handler for Puratos også om forsyningssikkerhed og oppetid og om at kunne skabe social distance på arbejdspladsen", forklarer Henrik Elm Gulløv, Cobot Lift. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere