24.05.2016  |  Innovation

Dansk firma går til kamp mod ventetider

Det danske firma Copenhagen Optimization reducerer gennem planlægning og logistik ventetiden i lufthavne verden over.

At bruge en masse tid på at vente er aldrig sjovt. Slet ikke, hvis man står i en lufthavn og skal nå et fly. Denne problematik vil den mindre, danske start-up Copenhagen Optimization til livs.

Læs også: FedEx Express åbner fragtterminal i Københavns Lufthavn

Det seneste år har virksomheden derfor arbejdet sammen med flere internationale lufthavne om at reducere ventetiden i security. En af disse lufthavne er London Heathrow, hvor ventetiden er blevet reduceret kraftigt gennem den rette planlægning. Det skriver branchemediet Check-In.

Også i Genève Aéroport og Dublin Airport er ventetiderne blevet markant bedre efter, Copenhagen Optimization har været inde over. I Genève er antallet af dage med mindre end fem minutters ventetid blevet femdoblet, og i Dublin er passagergennemstrømningen pr. medarbejder øget med ca. ti procent.

Opskriften på de reducerede ventetider er en planlægningsmetode, som også blev anvendt i Københavns Lufthavn, hvor stifterne af Copenhagen Optimization, Kasper Hounsgaard og Anders Dohn, arbejdede. Metoden baserer sig på intelligent udnyttelse af data, som opsamles i lufthavnene – eksempelvis hvornår hver enkelt passager har scannet sit boardingkort ved ankomst til Security.

Fra lufthavne over hospitaler til andre brancher
Planlægningsmetoden i lufthavnene er så succesfuld, at den nu også bruges på hospitaler. Copenhagen Optimization har således Rigshospitalet som den største kunde.

”Vi har succesfuldt transformeret vores approach inden for lufthavne til hospitaler og har skabt signifikante resultater i vores første år på Rigshospitalet”, forklarer Kasper Hounsgaard, der sammen med Anders Dohn stiftede virksomheden i 2014.

Læs også: GPS-løsning sikrer fly til tiden

Det er planen, at metoden også skal kunne benyttes i andre brancher end luftfarts- og hospitalsbranchen, med logistikbranchen som et muligt mål. Copenhagen Optimization har derfor modtaget et investeringstilskud på 2,6 millioner kroner fra Investeringsfonden, og med de penge skal firmaet udvikle en løsning, som supplere den eksisterende rådgivning og give kunden en samlet pakkeløsning.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere