09.06.2015  |  Branchenyt

Dansk eksport til Kina stiger eksplosivt

Dansk eksport til Kina vokser med 25 procent i første kvartal sammenlignet med sidste år. Dog kan stigende lønninger i Kina sætte en stopper for fortsat vækst.

Eksporten til Kina vokser markant og landet kravler op af rangstigen over største eksportmarkeder for danske virksomheder. Således viser de seneste eksporttal fra Danmarks Statistik, at importen til Kina er steget med hele 25 procent sammenlignet med samme periode i 2014. Dermed udgør Kina i dag det ottende største eksportmarked for danske virksomheder.

Læs også: Gode udsigter for tysk økonomi
Med de nye tal ligger den danske eksport et godt stykke over EU-gennemsnittet, som Danmark ellers lå på niveau med i mange år. 

De danske investeringer beløb sig til hele 24 mia. kr., mens de kinesiske investeringer i Danmark til sammenligning var små 600 mio. kr. 

Læs også: Forår for salget af robotter

Selvom købekraften fortsat er stigende, lider optimismen et knæk i Kina, da prisen på arbejdskraft er firedoblet siden 2005. Derfor har mange kinesiske virksomheder trukket sig ud af markedet og flyttet produktionen til billigere lande som Indonesien, Myanmar og Cambodia.

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere