20.03.2023  |  Branchenyt

Danmark udmærker sig som fjernarbejdsplads

Danmark gør det godt i forhold til både digital og fysisk infrastruktur med en femteplads, men rangerer som nummer 60 i forhold til leveomkostninger.

Ifølge NordLayers Global Remote Work Index (GRWI) er Danmark den anden bedste fjernarbejdsplads, bedre end alle andre europæiske lande på nær Tyskland. Når man kigger på Danmark som en fjernarbejdsplads blandt de nordiske lande – Danmark (2.), Finland (5.), Norge (31.) og Sverige (7.), er Danmark den overordnede vinder. Sverige halter ikke så langt bagefter, mens Norge vil være en udfordring for mange. Danmark er desuden nr. 12 inden for cybersikkerhed – hvilket også er højere end de andre lande, med Finland på en 28. plads, Norge som nr. 37 og Sverige som nr. 18.

Læs også: Dansk industri er kommet bedre igennem pandemien end vores nabolandes

Danmark rangerer nr. 5 i engelskkundskaber. Sammen med Norge (nr. 63), Island (nr. 62) og Schweiz (nr. 64) tager Danmark 60. pladsen som et af de dyreste lande at arbejde udenlands i. Danmark scorer højt (8. plads) ift. andre europæiske lande, når det kommer til internethastighed.

Få mest ud af dine penge
Danmark er et dyrt land – det er desværre svært at komme uden om. Det er en god idé at leve efter et budget, men det kan være vanskeligere at finde en sund balance med frie valg og en sort bundlinje sammenlignet med andre destinationer. Fjernarbejdere med mindre budgetter bør derfor også holde lande med lavere leveomkostninger i kikkerten. Dog skal man også huske, at Danmark har en høj grad af infrastruktur, cybersikkerhed og overordnet sikkerhed, hvilket man går på kompromis med. Til syvende og sidst er det et spørgsmål om, hvad der prioriteres.

Sikkerhed frem for alt?
I samlet sikkerhed ligger Danmark relativt højt (13.). Der er lande over Danmark, men Danmark rangerer også konsekvent højere med hensyn til overordnet sikkerhed, internetkvalitet og cybersikkerhed sammenlignet med andre globale destinationer – ser man på det fra et arbejdsperspektiv, er det få verdensomspændende destinationer, der kan tilbyde bedre generel sikkerhed.

Nedbryd sprogbarriererne
Hvis fjernarbejdere gerne vil tage et sted uden for Danmark uden at blive udfordret af sprogbarrierer, kunne Østrig, New Zealand, Israel og Malta også være potentielle destinationer at vælge imellem, med optimale engelskkundskabsplaceringer blandt alle de engelsktalende lande.

Bedste sted for en ”arbejdsferie”
Danmark rangerer i top 10-landene for turistattraktion (9.), så der er ikke mange bedre steder end hjemme. Men den naturlige trang til at udforske kan bekvemt opfyldes i nabolandet Tyskland, som ligger på førstepladsen. USA, Spanien, Frankrig eller Australien kunne også være interessante og velegnede destinationer for fjernarbejdere.

Top 5 i hver kategori: 

Cybersikkerhed:
1. Slovakiet
2. Litauen
3. Tyskland
4. Estland
5. Grækenland

Økonomiske og sociale forhold:
1. Canada
2. Storbritannien
3. Portugal
4. USA
5. Tyskland

Digital og fysisk infrastruktur:
1. Sydkorea
2. Singapore
3. De Forenede Arabiske Emirater
4. Danmark
5. Schweiz

COVID-respons og håndtering
1. USA
2. Thailand
3. Australien
4. Finland
5. Sydkorea

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere