07.12.2022  |  IT

Cybersikkerhed giver konkurrencedygtighed

Ny stor undersøgelse påviser for første gang sammenhængen mellem virksomheders arbejde med cybersikkerhed og deres konkurrenceevne. Undersøgelsen er lavet af Analyse og Tal for Industriens Fond.

Cybersikkerhed er ikke alene et forsvar mod it-kriminalitet, men i stigende grad en forudsætning for at drive en sund forretning, lyder budskabet fra programchef i Industriens Fonds Cyberprogram Malene Stidsen. 

Over halvdelen af de 729 SMV’er i undersøgelsen nikker ja til, at de oplever en eller flere konkurrencefordele af deres cybersikkerhedstiltag. Barometeret tegner også et tydeligt billede af, at jo flere sikkerhedstiltag, virksomheden implementerer, jo større er oplevelsen af konkurrencefordele. Et billede, der går igen på tværs af brancheskel. 

Læs også: Samarbejde vil cybersikre 100 industrivirksomheder

”Det stigende fokus på cybertruslen samt voksende krav til databeskyttelse fra både myndigheder, samarbejdspartnere og investorer nødvendiggør, at også danske virksomheder styrker deres sikkerhed. Samtidig er det positivt, at det arbejde også styrker konkurrenceevnen, som undersøgelsen understreger”, siger Malene Stidsen. 

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere